Mercedes-Benz E-Klasse: moeilijk sturen

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2148cc

mijn auto stuurt moeilijk,ik heb geen controle over het stuur, hij trekt altijd naar rechts,na uitlijning nog altijd het zelfde,er zitten nog maar 4 nieuwe banden op van het merk fulda,kan dit aan de banden liggen of aan iets anders?

andy vh

Geplaatst door andy vh , lid sinds 8 jaar geleden

10 Reacties

edwin1985, 8 jaar geleden

banden bepalen heel veel van de weg ligging, ik heb zelf een toyota mr2 die op 14 inch heerlijk rijd, maar pak ik me 17 inch falken banden trekt hij ook naar rechts, misschien handig om je slijtage van je banden in de gaten te houden, misschien zijn ze nu ook wel slecht uit gelijnd... ben je samen met de andere banden ook over gegaan gaan een grotere velg?

andy vh, 8 jaar geleden

heb mijn voorste banden naar van achter gestoken..nu stuurt hij heel wat beter..

edwin1985, 8 jaar geleden

heel apart, omdat je zegt dat hij opnieuw uitgelijnd is, nu krijg je waarschijnlijk slijtage aan je binnen of buitenkant van je banden, let hier wel op anders zou ik gewoon terug gaan voor nieuwe uitlijning

andy vh, 8 jaar geleden

de voorste banden waren bol afgesleten,waarschijnlijk omdat de vorige eigenaar met te weinig lucht op de banden gereden heeft,dus zou ik best hem opnieuw laten uitlijnen?

edwin1985, 8 jaar geleden

als je voorbanden bol zijn afgesleten, zal ik gewoon als ik jou was wachten tot ze op zijn, uitlijnen kost ook geld, en dat is wel een beetje zonde voor afgesleten banden, ik zou als het nu rij baar is, gewoon door rijden, en pas bij vervanging van de banden hem weer opnieuw uit laten lijnen, en als het nou een maat band is, die goedkoop is in aanschaf, zou ik ze gewoon vervangen, ben je gelijk overal vanaf waarschijnlijk

andy vh, 8 jaar geleden

ok ik ga nog een tijdje met de deze banden rijden en dan ga ik ze alle 4 vervangen en dan terug opnieuw laten uitlijnen,welk merk van band raad je mij aan

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

We maken hier geen reclame voor bandenmerken...
Als de auto goed is uitgelijnt, hoeft dat na een bandenwissel niet nog een keer.

mvg.
Hans

edwin1985, 8 jaar geleden

@hans4040 dat is nieuw voor mij, stel dat ik mijn banden dus verwissel, en alle 4 met een ander merk dan hoef ik niet op nieuw uit te lijnen, maar als ik me velgen verander wel?

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

als je de velgen veranderd ook niet...
de wielophanging wordt uitgelijnt, niet het wiel zelf.

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Ik weet niet waar je laat uitlijnen, maar alleen sporing afstellen helpt niet.
Als de achterwielen niet goed staan gaat de auto als een banaan over de weg...
De auto moet zogenaamd "vierkant" worden uitgelijnt, dat wil zeggen eerst de achterwielen controleren/goed zetten en dan pas de voorwielen.
Ook de wielvlucht en fuseelangshelling moet gecontroleerd/afgesteld worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.