Mercedes-Benz E-Klasse: SRS storing na resetten onderhoudsinterval

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Na 15.000 km beurt met Snapon gereset en nadien geeft hij een storring op de airbags en gordelspanners. Wisssen kan, maar soring komt direct terug. Vrees voor de ECU omdat er wel 4 storingen worden uitgelezen en er steeds wordt gesproken van communicatiefouten.

Iemand dit al eens meegemaakt?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 20 jaar geleden

10 Reacties

willy9 PRO, 9 jaar geleden

met star diagnose zelf eens uitlezen dan kan men dieper in foutcode's gaan hetgeen met snapon misschien niet mogelijk is.

gr

jhl PRO, 9 jaar geleden

Deze melding komt ook vaak voor bij W203 (oudere) modellen. Zal samenloop van omstandigheden zijn en niets met onderhoud te maken hebben.
Zoals Willy zegt, iemand in de buurt zoeken met Star Diagnose Siem.

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

Gaan we vanmiddag doen. Hou jullie op de hoogte.

Siem

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

Wel, diagnose met STAR leert dat de computer stuk is en gisteren een nieuwe geplaatst en daarmee het probleem opgelost. Beetje een nare smaak overgehouden want is het gewoon toeval geweest of is toch de universele reset met het snapon toestel de oorzaak? Blijft gissen natuurlijk.

jhl PRO, 9 jaar geleden

Thx Siem

jhl PRO, 9 jaar geleden

Wat betreft de "snapon", denk ik toch dat het een spijtige samenloop van omstandigheden is. Wij zetten deze auto's handmatig terug in service en ik heb er ook zo een paar rijden met die melding.
Welke computer heb je hiervoor vervangen Siem? Diende die ook geprogrameerd te worden met de Star?

willy9 PRO, 9 jaar geleden

over welke type's heeft u het dan ,jan.


bij alle type's
wij zetten de service altijd handmatig terug of ze moeten vele d kms niet terug gezet zijn dan met star als anders niet lukt.
gr
opm;
klienten zeggen niet altijd dat het srs lampje al brande pas na een beurt of herstelling -doen ze of hun neus bloeid met gevolg de garage is de pinuut. soms is datum of km te achterhalen met computer bij uitlezen-dan is het blozen van klient.

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

@Jan: We hebben hem laten uitlezen door MB Dealer endie concludeerde dat de airbagcomputer defect was. En ivm evt. programmering van de nieuwe computer dit ook daar laten doen Jan.

@Willy: Normaal deden we dit bij deze auto ook altijd handmatig, maar nu dachten we -voor het gemak- dit eventjes snel met de snapon te doen, maar in het vervolg gewoon weer handmatig natuurlijk.

willy9 PRO, 9 jaar geleden

@Siem , weet u zeker dat het lampje srs al niet branden voor u de beurt deedt.
gr

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

Tsja, uiteraard vroegen we ons dat ook af. Klant gaf zelf aan dat dit niet het geval was en zelf (collega die de beurt uitvoerde) is het ons ook niet opgevallen voor de beurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.