Mercedes-Benz C-Klasse: Moter lampje brand!!!!!!!

Bouwjaar: 2001

Het moterlampje van mijn C 230 brand en is uitgelezen en de storing betrof (vast gesteld door deskundige met diagnose apparatuur)teveel schadelijke stoffen in de Katalysator.

Niets veel zeggend lijkt mij dus en de storing werd gewist en het lampje was uit. Volgende dag begon weer te branden wat is hier nu de reden van? De auto is voorzien van brabus sportuitlaat (misschien is dat de reden??) maar wel met katalysator. Of is het ernstiger dat de kat zelf kapot is of de lambda sonde. Wie heeft raad? Alle tips zijn welkom.

Bedankt alvast

D1852

Geplaatst door D1852 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nolle (0), 18 jaar geleden

heb hetzelfde probleem sinds geruime tijd met de originele uitlaat dus dat kan je uitsluiten maar een oplossing is mij nog niet geboden door erkende dealer.

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

De katalisator geeft geen informatie aan de ECU , de lambdasonde wel.
Ik zou eerst maar een nieuwe lambdasonde proberen.
(of de bedrading hiervan controleren)

mvg,
Hans.

D1852 (0), 18 jaar geleden

Hans en Noël bedankt voor jullie snelle reactie, Hans stel dat de lambda sonde kapot is wat zijn hier dan de kosten van, indien bij dealer gerepareerd (of is dit ook zelf te maken, en zo ja waar zit die lambda sonde dan) en wat zou het dan gaan kosten (ruwe schatting) MVG

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

De lambdasonde zelf zit rond de 100 Euro.

Het is ongeveer een kwartiertje werk.
Kan je zelf ook : de lambdasonde zit met een stekkerverbinding en je moet de motor op bedrijfstemperatuur hebben als je de oude eruit draaid.
De sonde zit in de voorste uitlaatpijp voor de katalisator.
Je moet de auto wel even opkrikken of op een hefbrug zetten.
Succes.

mvg,
Hans.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Gezien de foutcode zou ik zeggen dat deze auto 2 lambdasondes heeft. 1 voor de kat en 1 achter de kat. Welke van die 2 nou defect is kan ik hiervandaan niet zien. Voordat je van alles gaat vervangen zou ik wat metingen laten doen. Het probleem kan heel ergens anders zitten; b.v. katalysator zelf defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.