Mercedes-Benz 112 CDI: Motor draait alleen soepel in limp-modus

Bouwjaar: 2001

Ik heb onlangs een tweedehandse Vito 112CDI gekregen met een stuk LCD-scherm van de kilometerteller. Tijdens het repareren hiervan (flex kabeltje vervangen), viel het mij op dat iemand de EDC- en gloeibougielampjes afgeschermd had met zwarte silicone.

Na het verwijderen van die silicone bleken deze lampjes altijd te branden (wat duidt op een probleem met de motorcontroller). Nu bleek dat één van de zekeringen van de motorcontroller te licht was (5A ipv de voorgeschreven 7.5A), waardoor deze doorgebrand was.

Ik heb de zekering vervangen met een van 7.5A, waarna de twee waarschuwingslampjes niet meer brandden.

Het probleem is dat de motor nu heel slecht loopt (vooral sterke trillingen), waardoor ik deze niet te lang durf te laten draaien. Als ik de zekering er uit haal en de auto dus terug in limp-modus gaat, loopt de motor gewoon soepel.

Uitlezen met een OBD2 bluetooth adapter geeft geen foutcodes.

Heeft iemand een idee waaraan dit kan liggen?

Alvast bedankt!

DebboR

Geplaatst door DebboR (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Even laten uitlezen met Star (of iets vergelijkbaars), obd is niet genoeg bij deze auto's.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

DebboR (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, maar ik heb ondertussen de oorzaak van het probleem gevonden. Als ik de zekering insteek, slaat ook de ventilator op de radiator mee aan. Hieruit blijkt nu een groot stuk verdwenen te zijn, waardoor deze vrij hard rammelt (zie foto).

[url=https://s15.postimg.io/6xlyl0ml7/IMG_201...][img]https://s15.postimg.org/ubtxwy4if/IMG_20...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.