Mercedes-Benz Vito: motor merc 601.912

Brandstof: Diesel, Motorcode: 601.912

is er iemand die weet waar je bij een motor van een merc 601.912 extra aan dacht aan moet geven. weet iemand hoe de schakeling van de oleinivosensor is gr wilco p.s deze motor licht in een boot.

wilco berns

Geplaatst door wilco berns (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Wilco ik probeer schema`s te sturen naar je E-mail adres over de sensor, maar krijg ze terug. zit er een fout in je adres ???
het zijn eigenlijk probleemloze motoren olie verversen kleppenstellen het normale onderhoud, alleen in een boot draait de motor altijd in lage toeren en in deellast, dus misschien vervuild de olie wat meer door dat er ook meer vocht in komt dus eerder filters en olie vervangen, elk vaarseizoen denk ik .


M.v.g. Marcel

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

De olienivosensor is theoretisch een goede waarschuwer MAAR in de praktijd waardeloos daar bv ;bij een gat in de carter de motor al zonder olie draaidt en vast loopt voordat de sensor(is een vlottersijsteem) het aangeeft --- best is de oliedrukmeter Wat bedoelt u met extra aandacht nader omschrijven graag

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Hij komt niet uit een Vito, maar ik denk uit een W124 en heeft hydraulische klepstoters.

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem is dat er een bimetalen plaatje op de openening van de sensor zit deze opend pas als de motor warm is als dit kapot is blijft de vlotter altijd goed aangeven.
geef even een goed email adres dan mail ik je de uitleg over de werking en de electrischeaansluiting

als ik het goed heb is dit een W124 serie en een 200D motor.

succes Marcel.

wilco berns (0), 14 jaar geleden

klopt en een multie riem van een 190 benzine het e mail adres is wajberns@home.nl
onder extra aandacht bedoel ik waar je goed op moet leten bij onderhoud
gr wilco

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk even in je mailbox

voor verdere vragen hoor ik het wel.

succes Marcel

wilco berns (0), 14 jaar geleden

bedankt

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

eens aan gedacht ???

Daar deze motor in een boot ligt nu kunt u bij een Bosch injectiepompbedrijf eens navragen of de inspuitpomp niet om te bouwen is met een al toerentalregelaar(stationere)
regelmatig zijn brandstoffilters en olie daar de kleppen hydraulische klepstoters hebben draaien deze motors verder zonder extra aandacht succes

wilco berns (0), 14 jaar geleden

idereen bedankt voor de informatie gr wilco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.