Mercedes-Benz 250: motor slaat af na lange rit

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Diesel, Motorcode: om 602 ?

ik heb een 250D van 1987 uit duisland gehaald, een echt mooie eerlijke auto met alle boekjes enz. De auto een grote beurt gegeven, alles vervangen, apk bij de rdw enz enz.
De motor start en loopt als een zonnetje, alles leek normaal. Nu na een eerste lange rit van 250 km sloeg de motor bij een stop zomaar af. Ik dacht dat ik de motor af had laten slaan maar bij een stoplicht even verder sloeg hij weer af. Hij start daarna wel direct weer en loopt normaal. hierna op de plaats van bestemming bij het inparkeren sloeg hij nomaals af.
Ik heb de auto hierna een paar uur laten staan en toen weer gestart, sloeg direct aan en liep mooi rond. stationair toerental is ook normaal ( 750/850 rpm)
Ik heb hier met kortere ritten geen last van gehad. enige wijziging die ik voor deze langere rit heb gedaan is een nieuwe thermostaat gemonteerd, eentje van 85gr.
Met de oude thermostaat kwam de temp niet hoger dan 60gr, nu zit hij mooi op 80/90 gr.
kan dit het probleem zijn???

r visser

Geplaatst door r visser (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rudiger1 (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Als de wagen stilvalt na een lange rit kan het misschien zijn dat de beluchting van uw dieseltank verstopt zit waardoor de dieseltank na een bepaalde tijd door het vacuum worden de diesel terug naar de dieseltank zuigt en daardoor uw motor stilvalt. Test doe eens een langere rit met de vuldop van de dieseltank er af. Als er dan geen problemen zijn beluchting van de tank doorblazen of vervangen.

Grtz Rudi

r visser (0) PRO, 11 jaar geleden

inmiddels heb ik dezelfde lange rit alweer 2x gemaakt en geen enkel probleem meer gehad.
Misschien heeft er toch ergens lucht in het brandstofsysteem gezeten die nu verdwenen is.
Dus voor nu probleem opgelost.

@ rudiger1 : bedankt voor je bijdrage maar een beluchting probleem van de tank was het niet. ik heb toen ik stilstond de vuldop er nog af gehad en alles was normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.