Mercedes-Benz C-Klasse: motor start heel moeilijk

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: c200d

Motor start nu heel moeilijk ,na minstens 5 keer ,lang en pruttelend starten slaat ie aan.Na eens flink gasgeven dan ,draait hij weer perfect.Iemand een idee????
Alvast bedankt.Chris.

coupéétje

Geplaatst door coupéétje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

c200d is diesel bij brandstof staat benzine wat is het?? bij diesel is dit een gloeiprobleem zou gloeilampje bij aangeslagen motor koud paar minuten moeten blijven branden en dan pas uitgaan. gloeibougie`s testen

coupéétje (0), 16 jaar geleden

Sorry,is diesel en heb dit net verbeterd.Volgens mij werkt het gloeisysteem normaal lampje blijft niet branden,maar is probleem met brandstoftoevoer waarschijnlijk.Omdat is ook al enkele keren stilgevallen tijdens rijden of motor hield zich een keer plots een tijdje in(slechts enkele keren gebeurd,heb toen wel brandstoffiltervervangen)Maar nu dus nog steeds slecht starten,als hij koud is,nadien niet meer.Kan de dieselinjectiepomp misschien kapot zijn(dit zegt men in garage???),heeft 200d.km.???
Thx.Chris.

izzi (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt op een defecte brandstofpomp ,maar je moet uitsluiten dat de pomp nergens lucht trekt ,dus moet je de plastieken leidingen op de pomp en het brandstofverwarmingsblokje vervangen en zo proberen ,doet hij het nog zal het een revisie van de pomp zijn vermoed ik ,ofwel foutcodes laten uitlezen ,
van waar ben je kan hem mss uitlezen voor jouw.

mobiel (0), 16 jaar geleden

Bij het verwisselen van het brandstoffilter is het beste deze met diesel te vullen.Verder inderdaad de leidingen ,afdichtingen op lucht kontroleren.Als het daarna nog optreed,kan het inderdaad de pomp zijn.Maar dan gaat ook je epc lampje branden,en dan gaat de motor op dat moment ook inhouden.Mocht er een nieuwe pomp op moeten,dan kun je er beter een nieuwe opzetten ipv reviseren,voldoet niet altijd.Als je eerst alles gekontroleerd hebt,kun je hem ook laten uitlezen.gr,Henk.

coupéétje (0), 16 jaar geleden

Hoi ,
Probleem is intussen opgelost door garage,trok ergens valse lucht en start en loopt nu weer als een klokje.
Bedankt iedereen voor het reageren.
Groetjes,chris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.