Mercedes-Benz E-Klasse: Motorolie sputter wanneer auto stationair loopt(E klasse 2.2cdi

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2cdi

Hallo,

Sinds een aantal weken, kwam er een stinke lucht vanuit de auto, wanneer ik deze starte.
Nadat ik de motorkap openende zag ik olievlekke op de katalystor. Als de auto warm wordt zorgt dit hoogst waarschijnlijk voor de stank. Ik kreeg een tip om de auto stationar te laten lopen. Hierna de dopt van de motor te openen en te kijken of er olie uit sputtert. Dit was het geval en klopte. Nou weet ik niet wat er nu aan de hand kan zijn en misschien kan iemand van jullie mij helpen?

disaster75

Geplaatst door disaster75 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jogr63 (0), 16 jaar geleden

Maak de boel schoon (reinig de motor) kijk waar hij die olie lekt, maak je om dat "sputteren" vooralsnog maar niet te druk.

izzi (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je de bovenste beschermplaten al eens uitgebouwd op de motor ,vermoedelijk komt de geur van een fittende injecteur ,waarschijnlijk zie je onder de platen een zwarte brij aan een injecteur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.