Mercedes-Benz C-Klasse: motortemperatuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

Hallo lezers,

De motor van mijn MB C-klasse 220 cdi bereikt nooit een temperatuur boven de 60 graden celsius. Alleen in de zomer staat de meter er iets boven. De motor loopt niet altijd even mooi.

Ik weet niet wat eraan te doen.

Mvg,

Rene.

Rene43

Geplaatst door Rene43 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

dit kunnen een paar oorzaken zijn zoals thermostaat die open blijft staan. De koelvin die aangestuurd blijft maar wat wel vaak voorkomt is dat de voorverwarming van motorkoelwater temperatuur defect is. Thermostaat is simpel te controleren eruit halen en kijken of de klep open blijft staan. Koelvin kan je ook snel genoeg zien Let wel op airco stuurt ook koelvin aan dus uitzetten. De voorverwarming kun je uit laten lezen en testen bij dealer.
Dat de motor niet altijd even mooi loopt kunnen heel veel oorzaken zijn dus als je hem uitlaat lezen kunne ze dat ook meteen zien. waarschijnlijk verstuivers

axelsh (0), 17 jaar geleden

Ook zonder de voorverwarming moet de motortemperatuur op de 80 graden komen. Misschien niet zo snel, maar op de 80 moet hij komen. Meest waarschijnlijk is dat de thermostaat gewoon open blijft staan. Thermostaat kost maar een euro of 30, dus ik zou hem gewoon vervangen. Dat is sowieso geen overbodige luxe. Als de motortemperatuur namelijk net iets onder de 80 blijft, zal onder 8 graden buitentemperatuur de bijverwarming blijven draaien. Alleen met een optimaal werkende thermostaat komt de motor op 80 en schakelt de bijverwarming uit.

Groeten en succes,

Axel

dannybenz (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook dit probleem gehad met een e220cdi bwj 2001 gewoon thermostaat vervangen en het probleem was opgelost.

izzi (0) PRO, 17 jaar geleden

thermostaat vervangen en het zal wel opgelost zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.