Mercedes-Benz C-Klasse: Naalden instrumenten blijven vaak hangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

De naalden van mijn snelheidsmeter, toerenteller, temperatuurmeter en benzinemeter blijven vaak hangen, plakken. Zo komen tijdens het rijden wel omhoog, maar soms duurt het mij wat te lang.

Nu heb ik hier gelezen dat dit een kwestie van 'plakken' is, en dus naalden en rustpinnetje goed ontvetten. Maar hoe krijg ik het paneel eruit? Of, combi zoals het hier ook wel wordt genoemd?

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Kan iemand misschien nog vertellen hoe ik de combi moet verwijderen?

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Weet niemand dit..?

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

Schuif de stoel in de achterste stand en ga op je rug op de vloer liggen.
Steek je hand omhoog achter het instrumentenpaneel en druk de beide klips die naast de combi zitten naar buiten en druk gelijk de combi uit het dashboard.
zodra je de combi eruit hebt, maak je beide stekkers los en haal de combi. tussen het stuur en het dash uit. (stuur hoeft er niet af)
Succes...

mvg,
Hans.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Bedankt Hans!

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Heb combi eruit, was niet moeilijk. Wil nu glas voor de tellers eraf halen zodat ik de naalden en rustpunten kan schoonmaken/ontvetten. Krijg het zo niet voor elkaar. Weet jij hoe dit moet?

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

aan de achterkant zitten rondom wat plastic clips, die je met een klein schroevendraaiertje (voorzichtig) loswipt
en dan haal je de 2 delen van elkaar.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Ja, heb het inmiddels voor elkaar. Probeerde het glas zelf los te halen, dacht met die clips teveel uit elkaar te halen. Probeerde het toch maar en inmiddels naalden goed gereinigd en werken allen weer goed. Ook meteen wat lampjes vervangen en helemaal tevreden dus! Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.