Mercedes-Benz E-Klasse: Natte bekleding passagierkant

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200CDI

Hoi,

Sinds vandaag heb ik een 200 CDI. Ik zag daarnet dat de bekleding bij de voeten van de passagier hellemaal nat was. Geregend heeft het niet dus ik denk dat het de airco is. Loopt de afvoerslang via de binnenkant of moet ik het onder de motorkap zoeken?

pic16f876

Geplaatst door pic16f876 , lid sinds 10 jaar geleden

9 Reacties

oldford PRO, 10 jaar geleden

Water? Van het weekend heeft het wel geregend - hier in ieder geval.
Koelvloeistof? Is vettig en dan gaan de ramen vet beslaan. Dan is het een lekke kachelradiateur.

Tijdens de proefrit en inspectie niet gezien of niet gekeken?

pic16f876, 10 jaar geleden

Niets gezien tijdens de proefrit, maar toen heb ik de airco alleen even snel getest. Het is geen koelvloeistof in ieder geval (niet vettig en ramen slaan niet aan). Ik heb de airco op weg naar huis aangezet en toen ik thuis kwam was t nat. Dus ik denk dat het aan de airco ligt?

oldford PRO, 10 jaar geleden

Klinkt aannemelijk, maar dan lekt ie als een gek. Of er zit gewoon water in het koelsysteem. Dat kan ook nog en is het toch de kachel-radiateur.
Wel heel erg toevallig dat het gebeurt net nadat je hem gekocht hebt en dat dan meteen de boel helemaal nat is.
Garantie of particulier gekocht?

pic16f876, 10 jaar geleden

Wel bij een bedrijf gekocht. Weliswaar 5 kwartier rijden hier vandaan, maar goed. Ondertussen de koelvloeistof gecheckt (ik neem aan dat in het verwarmingscircuit dezelfde vloeistof wordt gecirculeerd als in de motor zelf) en het lijkt wel gewoon koelvloeistof te zijn. In ieder geval geen water. Met kachel stoken lekt het overigens niet weet ik nu. Enkel met airco aan. Net regende het en dat veroorzaakt ook geen lekkage, dus het is zeker airco gerelateerd.

oldford PRO, 10 jaar geleden

Afvoerpijp van de airco te kort of verstopt.

peeter5, 10 jaar geleden

Hallo Paul,

Een natte mat aan de passagierskant is vaak een "lekkage" van de afwatering van de airco.
Pak de vloermat er maar eens uit.....bij de tunnel zie je de afwateringsslang van de airco zitten.....grote kans dat deze los is.
Controleer ook maar eens de mat bij de achterbank.

Succes

pic16f876, 10 jaar geleden

Hoi Peter,

Ik heb het slangetje gevonden, maar het water komt echt ergens bij het dashbordkastje vandaan. Het komt zo van de plaat af gedrupt, Ik heb de plaat er uitgehaald om te kijken of ik het slangetje kon vinden, maar zag niks. De mat achter is kurkdroog overigens.

peeter5, 10 jaar geleden

Lekkage aan de voorruit???

pic16f876, 10 jaar geleden

Het was dus niet de airco, maar er liep water in de aanjager. Ik heb beide kappen onder aan de voorruit verwijderd en goed schoongemaakt zodat het water weg kon lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.