Mercedes-Benz A-Klasse: niet aanslaan bij warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: A170CDI

Misschien weet één van jullie dit....

Een klant met een A170CDI komt met de volgende klacht: Motor slaat koud aan na 5 seconde starten (doet dat al ruim een jaar!) en loopt zonder te roken. De klant ervaart dat niet meer als een probleem. Maar als na een rit van ongeveer 10-15 km de motor afgezet wordt is deze niet meer aan te krijgen. Ik heb de auto voor een proefrit meegenomen en direct na het uitzetten weer geprobeert te starten. Slaat niet aan... Na een half uurtje wachten start de auto weer 'normaal' (5 sec.) Ik heb een toevoeging van Forte in het filter laten lopen en de motor even laten draaien (minuutje) en één in de tank. De hele nacht laten staan en de volgende dag een lange rit met hoog toerental gemaakt. Probleem is er nog steeds. Geen foutcodes en geen wegvallende druk bij starten. Filter is vernieuwd, leidingen vervangen (misschien een luchtlek) en gloeibougies vervangen. Wie o wie kan mij hiermee verder helpen?

Zefanja

Geplaatst door Zefanja (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

temperatuursensor? Koud en warm is ander starttoerental

johnny28 (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo, heb je al een lektest van de verstuivers uitgevoerd? dit komt vaker voor met jouw klacht, succes

RHGMERKUS (0) PRO, 15 jaar geleden

Wil ook nog wel eens een lekke O-ring zijn op de drukschakelaar aan de achterkant van de common-rail. Als het goed is zitten hier 2 O-ringen om af te dichten, als er 1tje lekt dan wil de motor slecht aanslaan als ie warm is. Als dit niet helpt zou ik toch een verstuivertest laten doen, kan nl. ook een lekke verstuiver zijn (retourklepje in verstuiver blijft open staan, waardoor er niet genoeg druk (1800-2200 bar) opgebouwd wordt, en de motor dus niet aanslaat.

bvdlinden (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, Ik heb het zelfdeprobleem. Ik denk aan de nokkenas sensor die ga ik nu eerst vervangen. Als dit de oplossing is, dan zal ik het melden
gr bart jr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.