Mercedes-Benz Vito: Niet starten

Bouwjaar: 1998

Bij het starten van mijn vito ruik ik verbrand plastic (verbrand isolatie van bekabeling??). De accu loopt na een paar dagen leeg,
na opladen accu start auto wel gewoon.
Wie heeft een idee waar ik moet beginnen bet zoeken ??
Hoe kom ik aan een elektrisch schema van m'n vito (110D)
Verder heb ik ook het probleem dat mijn dashboardverlichting geheel uitvals, de zekering springt spontaan en bij vervangen kan deze weer best een paar weken blijven werken. (deze fout zit er al véél langer in dan het startprobleem.
Alvast bedankt voor het meedenken
groet Berry Smulders

bsmulders

Geplaatst door bsmulders (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DIBO (0), 19 jaar geleden

Weet je zeker dat je accu polen goed vast zitten en goed contact maken? Bij het starten loopt er een geweldige stroom door de pool. Als die geen goed contact maakt krijg je daar vonk-vorming. Ook laad de accu dan niet goed op. Je hebt dan immers een overgangs-weerstand.

Groet, Dirk Boer

bsmulders (0), 19 jaar geleden

Hoi Dirk,
De accupolen zitten goed vast en zijn mooi schoon. Ook laad de accu goed bij. Ik heb zelf het vermoeden dat er isolatie van bekabeling verkoolt is (koolstof geleid) en hierdoor de accu leegloopt, maar ik kan niet zien hoe de bekabeling loopt. Je kan er erg slecht bij.
bedankt voor je reactie

groet Berry Smulders

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit lijkt op een lekstroom door beschadigde bekabeling. Kool geleid wel, maar bij 12V zo weinig dat het geen invloed heeft. Ik denk dat de bekabeling ergens afgekneld is en af en toe sluiting maakt. Dat is een rotklus om naar te zoeken. Beruchte plekken zijn: doorvoer door de firewall en rond de stuurkolom.

Groeten,
Paul

Ger3524 (0) PRO, 19 jaar geleden

Meet in ieder geval de stille verbruikers met alles uitgeschakeld uiteraard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.