Mercedes-Benz 300: Niet willen starten

Bouwjaar: 1998

Op 27 september heb ik een bericht geplaatst over het niet meer willen starten van een S300 TD motor. Er zijn inmiddels enkele onderdelen vervangen zoals brandstofklep, gloeirelais en gloeiers, maar helaas is er een gloeier gebroken. Is er een tip om het restant er uit te krijgen zonder demontage van de kop? Gloeier is net voor de schroefdraadafgebroken.

italclassic4679

Geplaatst door italclassic4679 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

enkel door uit te boren. bij de dealer bestaat er speciaal gereedschap voor ,maar dit is voor cdi motoren.,beste wat je doet is de schroefdraad zo goed als wegboren dan met een kleinere boor in de stift boren en daar schroefdraad in tappen en zo deze er zien uit te trekken met een slagtrekker.de schroefdraad moet dan wel voor een groot stuk weggeboord zijn.
veel succes

Tunahan (0), 18 jaar geleden

Ben,
Kijk maar eens op de volgende site. Wellicht heb je in slechtste geval helicoil nodig : http://www.gsxfclub.nl/techn_Schroefdraa...

veel succes

Sterreke (0) PRO, 18 jaar geleden

En in het uiterste geval, als ie er echt niet uit wilt komen, uitboren, zover mogelijk, en dan de motor laten lopen, met een beetje geluk schiet ie er dan uit...wel een helm opzetten tegen vallende projectielen ;-)

jan4905 (0) PRO, 18 jaar geleden

er is een speciale set gereedschap voor om de gloeier uit te boren, en die moet je wel gebruiken, want als je de gloeier zo uitboort dicht hij nooit meer af en heb je lekkende cilinder.
sauerwerkzeuge heeft daar een heel mooie set voor.

gr.jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.