Mercedes-Benz C-Klasse: Noodloop bij bergop rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi (automaat)

Ik heb een probleem dat tot nu toe nog niet opgelost kon worden. In Nederland heb ik geen enkel probleem maar als in in het buitenland een steile helling op moet valt de motor in noodloop. Stoppen en opnieuw starten en de wagen trekt weer. De auto is een automaat maar als ik echter tijdig handmatig terugschakel in zijn 4 heb ik geen probleem.
In het geheugen wordt de fout niet opgeslagen. Weet iemand wat of dit kan zijn? Bij voorbaat hartelijk dank.

velt

Geplaatst door velt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tunahan (0), 17 jaar geleden

Ik had soortgelijke probleem, Ik rij een diesel, C220 CDI. bouwjaar 1998, handgeschakeld, 5 baks
Ik heb wel de auto uit laten lezen maar er zijn geen fouten gevonden. Nadat je contact uitzet wordt de boardcomputer gereset.
Als je auto in noodloop gaat (toerentaal kan niet boven 3000 uit komen, je kunt gas geven maar auto trekt absoluut niet) dan is de kat verstopt. Als dat de diagnose is. Haal hem gewoon leeg (Nieuwe inzetten is erg duur.)

Ga als volgt te werk:
Stap1: Haal de klem tussen de cat1 en cat2 los
Stap2: Draai de uitlaat klem en de bevestigingplaat die de cat1 aan de chassis verbind los
Stap3: Maak de klem tussen de turbo en cat1 los
Stap4: haal de cat van de bovenkant er uit (hierbij moet je waarschijnlijk motor beetje naar links forceren om de weg vrij te maken.
Stap 5: Cat leegboren / leegkloppen.
Stap4 t/m 1 teruglopen en cat inzetten.
Hij zal weer helemaal de oude zijn.

p.s. om de cat leeg te kunnen boren kun je gewoon een koperen pijp gebruiken (die voor water / gas gebruikt wordt) koop een koperen buis van ongeveer 1/2 meter. zaag aan de ene kant een kruisje.
Buig het een beetje uit. Nu heb je een propeller vormig boor gemaakt. Hiermee kun je de binnenste van de katalysator helemaal "kapot" boren en leeg kloppen.

Succes
Tunahan.

velt (0), 17 jaar geleden

Beste Tunahan,

Bedankt voor de snelle reactie en de tip. We gaan die oplossing proberen.

Frans

velt (0), 17 jaar geleden

Beste Tunahan,

Bedankt oor de snelle reaktie en de tip. We gaan het uitvoeren.

Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.