Mercedes-Benz C-klasse 2017: OBD scanner motor probleem

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 274920, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Ik heb hem uitgelezen met een OBD scanner en krijg deze melding...

ME-Motor electronics

Fault code: P052E71 P052E71 : The valve for crankcase ventilation has a malfunction. The actuator is blocked.

Eerste vraag is,,,is dit ernstig?
2e vraag hoe los ik het op? redetten helpt niet.

Alvast bedankt
Mvg Herman

heman

Geplaatst door heman , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Kan ernstig worden , controleren of hij inderdaad niet werkt .
Maar heb je een probleem of heb je voor de gein uitgelezen ?
Tevens geeft uitlezen met een simpel scannertje soms storingen die er helemaal niet zijn of totaal op iets anders betrekking hebben.

heman, 5 maanden geleden

Ok dankjewel, maar waar vind ik dit precies,,als ik het vertaal is het dit :
De klep voor carterventilatie heeft een storing. De aandrijving is geblokkeerd.

Heino4267, 5 maanden geleden

Het gaat waarschijnlijk om je PCV-systeem, Positive Cranccase Ventilation, en daar zit helemaal geen motortje (actuator) in, wel een klep.
Je kunt dat zelf testen door bij stationair toerental:
- voor overdruk boven in het blok: de olievuldop op het kleppendeksel te verwijderen en daar een latex handschoen op te monteren / houden: dan mag de handschoen niet opblazen. Als die wel (langzaam) opblaast zit de PCV-klep vast of zit dat systeem verstopt. Schoonmaken/vervangen is dan de oplossing.
- voor overdruk onder in het blok: dan verwijder je even de oliepeilstok en je doet het zelfde met de latex handschoen op die opening: dan mag die weer niet opblazen. Als die wel opblaast, verlies je compressiedruk langs de zuigers. Dan heb je een probleem met je zuigerveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.