Mercedes-Benz C-klasse 2010: Parafan verwijderen ivm koelwaterlekkage

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 651913, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 100

We moeten om een koelwaterlekkage te verhelpen ruimte maken onder het schutbord. Het ruitenwissermechaniek moet daarpom verwijderd worden en daarvoor moeten we eerst de parafan weg zien te krijgen.

Deze zit onder het raam geklikt maar is met geen mogelijkheid los te kriojgen.

Heeft iemand hier al eens mee te maken gehad en een tip?
(Het schijnt een beetje net als met de Golf 4 te zitten, omhoog duwen en losklikken, maar zoals gezegd zit er weinig beweging in)

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 22 jaar geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 5 maanden geleden

.
check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 5 maanden geleden

Voor degene die dit probleem ook heeft, de oplossing was achteraf vrij simpel, met dank aan de medewerkers van Dijkema's Autoglas uit Hoogezand.
Je moet de zijlijst van de voorruit aan de onderkant bij de paravan even vrijmaken en met een lepel kan je de paravan er dan zo uitwippen.
Zij gebruikten daar een soort schoenlepel voor die ze onder de paravan schoven en afzetten tegen de voorruit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.