Mercedes-Benz E-Klasse: olie automaat

Bouwjaar: 2001

Hallo,ik rij met een e220 cdi bwj 2001 met automaat en heb 66000 km op de teller.Weet iemand wanneer de olie van de automaat vervangen dient te worden en wat is de hoeveelheid dat er in moet?
Dank bij voorbaat.

dannybenz

Geplaatst door dannybenz , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

izzi PRO, 15 jaar geleden

bij de oudere type's van de automaten was het elke 60 000 ,maar volgens mercedes is deze nu onderhoudsvrij geworden.als ik van jou was vervangde ik ze nog altijd elke 60000 km ,als ik de olie zie soms na deze aantal km denk ik soms toch dat het nodig was .en er gaat ongeveer 7 liter in ,als je de koppelomvormer ook kunt aflaten tenminste is niet altijd mogelijk.

dannybenz, 15 jaar geleden

bedankt mb sterretje.weet u soms ook of er een peilstok voorhanden is of is dit met een overloopplug?en welke soort van olie dient er te worden opgegoten?

izzi PRO, 15 jaar geleden

er zit een plug rechts tegen je schutbord onder de motorkap.maar hier zit geen peilstok in enkel bij de dealer hebben ze zo'n peilstok .en peilen moet je doen bij draaiende motor.dus als je deze peilstok niet hebt zou ik het toch door de dealer laten doen hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.