Mercedes-Benz E-Klasse: olie differentieel achter

Bouwjaar: 2002

Ik heb een E220CDI W211.Moet bij deze auto de olie van het differentieel achteraan ververst worden?Zo ja,om de hoeveel kilometers en welke olie moet erin?
Is het waar dat de olie van de automatische versnellingsbak niet moet ververst worden?

rikske

Geplaatst door rikske , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

Dieselsimon, 15 jaar geleden

ik heb geen specifieke kennis over dit type

wat ik wel weet is dat bij de oudere mb's het diff vaak lekt...
De olie van de kardan / het diff vervangen hoeft niet vaak, maar elke 80.000 km oid. Maar als ie bijvoorbeeld "zingt"/ knarst/ geluid maakt, zou ik wel even het peil checken, en eventueel de olie vervangen, normaal gesproken zou ik diff olie gebruiken 80w90, is vaak mineraal maar bij jou wellicht synthetisch, is een vrij nieuwe auto,
Automaat bak olie moet volgens mij wel van tijd tot tijd vervangen worden, zowieso als ie lekt.Daar gaat ATF olie in Dexron III lijkt me voor jouw auto, maar vraag het aan de dealer die kan je het precies zeggen

Maar waarom vraag je het? heeft ie erg veel km? ex taxi ofzo?
Ik zou het in je boekje nazoeken en als je dat niet hebt het even navragen bij de dealer. Op www.catrol staat zoveel , maar niet specifiek voor jouw type mb, vraag even bij de dealer welke olie je EXACT nodig hebt, en om de hoeveel km het vervangen HOORT te worden volgens het boekje.

succes........

mb-man PRO, 15 jaar geleden

achteras olie hoeft niet vernieuwd te worden bij deze auto , automaat weet ik niet zeker

rene9492 PRO, 15 jaar geleden

automaat moet wel ververst worden, er is een uitbreiding op het onderhouds schema gekomen waarin staat dat de automaat ververst moet worden, eenmalig bij 60.000 km geloof ik.

rikske, 15 jaar geleden

Bedankt jongens,olie wordt ververst bij officiele dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.