Mercedes-Benz M-Klasse: olie mercedes

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Ik wilde olie verversen maar nu heb ik inbus bout onder los gemaakt kwam ongeveer 1.5 liter olie uit , ik dacht wat is dat nu IK denk dat het automaat olie is want olie peilstok gewoon staat nog goed, maar ik wilde de auto daarna verzetten maar trok bijna niet meer Mijn vraag is ,is dit automaat olie en kan ik die gewoon terug aanvullen, kan dit langs boven via apart vul kanaal, met apart dopje of is dit andere olie
ook nog een vraag is waar zit de gewone aftap plug

schuurbiers

Geplaatst door schuurbiers (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Franzel (0), 13 jaar geleden

was de olie rood ? en bijvullen kan wel maar je moet een speciale pijlstok hebben om de automaat te vullen op het juiste niveau via dat kleine dunne pijpje van de automaat bak.

Hoop dat je er wat mee kan met deze info .

Grtz Franzel

schuurbiers (0), 13 jaar geleden

Beste Franzel bedankt voor je reactie het was zeker automaat olie, ik had gelukkig alles bewaard wat er uitgelopen was dus heb evenveel nieuwe bijgevuld en daarna olie verwisseld deze aftap plug zat ver vooraan ,gewoon niet goed gekeken olie uit automaat was wel zwart,misschien erg vuil wordt normaal niet gewisseld

Rudiger1 (0), 13 jaar geleden

Hallo Schuurbiers,

Toch oppassen met de olie van de automaat!
Deze moet normaal elke 60.000 km vervangen worden inclusief filter.

Groeten

Franzel (0), 13 jaar geleden

oeps zwart betekend meestal slijtage aan de platen of verbranding de olie stinkt ook heel ,erg zou toch het filter plus olie maar vervangen als ik jou was zo`n reparatie aan zo`n bak kost een vermogen voorkomen is beter dan genezen :-)

Mvg Frans

koende2 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wil ik er ook nog even bij vermelden dat als er 1,5 liter uitkwam. (en de carterpan van de bak horizontaal stond)
er te weinig inzit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.