Mercedes-Benz C-Klasse: olie verversen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo

Mijn C180 met handgeschakelde bak heeft 185000 km gelopen .
Is het raadzaam om de bak olie en cardan olie te verversen?
Zo ja welke olie en hoeveelheid?

Alvast bedankt Benzje

benzje2

Geplaatst door benzje2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mobiel (0), 16 jaar geleden

Tegenwoordig wordt gesteld dat je dat niet meer hoeft te verwisselen.Ik doe het om de 100.000 km,kan nooit geen kwaad,en om de kosten hoef je het niet te laten.In de versnellingsbak moet ongeveer anderhalf ltr ATF (rode) versnellingsbakolie,op je cardan weet ik niet precies maar is minder en hier kan 85W90 op,dit is dikkere olie.Je kunt beide vullen tot er bij de vulstop er iets uitloopt.Dan de stop er in draaien.gr,Henk.

benzje2 (0), 15 jaar geleden

Nu heb ik hier ergens gelezen op deze site dat het raadzaam is om bij enkele types W202 de versnellingsbak niet tot aan de dop te vullen.
Maar de bak te vullen tot 1 cm onder de vuldop .
Is dat bij mij ook het beste?

spanbandje (0) PRO, 15 jaar geleden

Het vullen 1 cm onder de niveaplug is volgens mij alleen van toepassing op de w203 en tot een bepaald chassisnr ivm het slecht schakelen van de 1e twee versnellingen,dit geld maar tot een bepaald chassis nr.daarna is de niveauplug uit fabriek verlaagt.
M.v.g. Marcel

benzje2 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.