Mercedes-Benz Cls-Klasse: Olie wisselen automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 350

Geachte lezer, ik ben nu 3 jaar in bezit van een MB CLS 350 , bj 2005 met 115.000 km op de teller. Het kan zijn dat er bij 60.000 km de olie van de automatische versnellingsbak gewisseld is maar ik ben daar niet zeker van. Moet deze olie nu regelmatig ververst worden of niet ? Ik lees verschillende bericht op diverse fora. Is het longlife of moet om de x duizend km automatische versnellingsbakolie verversen ? Bij voorbaat dank voor uw (jullie) antwoord.

gaucho

Geplaatst door gaucho (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Cls-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij 115.000 mag er wel een keer nieuwe olie in. Gebruik dan wel olie met specificatie MB236.12 en plaats een nieuw filter.
Er gaat 9 Liter in.

De bakolie laten verversen kunt u het beste laten doen door een specialist, omdat deze dan ook meteen de versnellingsbak kan spoelen.

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Bij ALLEEN verversen gaat er geen 9 liter in....bij spoelen van de automaat wel.

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja ok, maar ik bedoelde ook spoelen, het kwam alleen een beetje rottig voor de dag haha!

gaucho (0), 8 jaar geleden

Geachte lezers, bedankt voor jullie reacties tot nu toe !

gaucho (0), 8 jaar geleden

Automatische versnellingsbak olie plus filter laten wisselen (350€) , olie was alleen iets donker gekleurd. Kan er nu hopelijk weer jaren tegenaan. Hiermee sluit ik deze topic af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Cls-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.