Mercedes-Benz E 200 KOMPRESSOR: Oliepeil sensor werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo, ik krijg geen info van de olieniveau sensor op het insrumentenpaneel. De sensor is reeds vervangen maar nog steeds geen info. Het is een originele MB sensor. Ook de dealer krijgt hem niet aan de praat. Hij blijft de melding observing waiting time aangeven en daarna krijg ik geen info. Er werd al gesproken over een nieuw combi insrumentenpaneel. Gaat mij iets te ver omdat alles verder goed werkt. Is er iemand bekend met dit probleem. Hoor graag of er een oplossing voor is.

Harry-irma@ziggo.nl

Geplaatst door Harry-irma@ziggo.nl , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

ferdinand, 4 jaar geleden

Peilen doe je maar op een manier.Stok erin en stok eruit.Een meter is een hulpmiddel.
Ferry

maximaal, 4 jaar geleden

Dat klopt,maar Mercedes heeft rond 2004 besloten om de oliepeilmeldingen via het KI te laten lopen,
Er zijn ook Mercedessen die ook geen oliepeilstok opening hebben en dan kan je nergens met je stok in..laat staan met je peilstok...

Als vervangen van de sensor niet werkt zou je de kabels eens nader moeten onderzoeken en met Star diagnose eens kijken welke waardes hij geeft.

Harry-irma@ziggo.nl, 4 jaar geleden

De vervangen sensor geeft aan de computer wel waardes door. Volgens de garage werk hij dus wel. Wat wel vreemd is dat de computer het voertuig niet automatisch selecteert. Je moet hem handmatig selecteren volgens de monteur moet de computer , nadat hij is aangesloten zelf selecteren. En voorwaarden betreft de peilstok, er geen type peilstok voor dit model verkrijgbaar. Alleen universele exemplaren, dan moet je maar net weten wanneer hij op het juiste peil staat. Dus moet eerst alle olie eruit om een nulpunt te creëren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.