Mercedes-Benz E-Klasse: onregelmatig toerental bij het afremmen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

beste lezers,
mijn benz rijd super. heeft altijd zijn reguliere beurten gehad, echter wat doet zich nu ineens voor, tijdens de feestdagen in het verschiet?Garages bouwen af,iedereen gaat met verdiende vakantie. de motor heeft een onregelmatig toerental bij het afremmen. het lijkt wel als de automaat terug schakelt dat de motor extra wordt belast. wanneer de bak in P staat draait de motor onregelmatig. tot na een minuut,vervolgens loopt hij weer een stuk rustiger. wanneer de automaat in D wordt gezet voel je ook een redelijk zware schok.Wie kan me helpen? Moet ik me zorgen maken>?

ik hoor graag jullie reakties.
grt Jan.

mercedes2623

Geplaatst door mercedes2623 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

dannybenz (0), 15 jaar geleden

remlichtschakelaar vervangen,kost om en bij de 17 euro bij mb.

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Remlichtschakelaar lijkt me wel heel sterk, die geeft over het algemeen toch andere storingen.;)
Werkt de rembekrachtiging nog normaal? Misschien is het terugslagklepje in de vacuumslang niet goed meer of begint de bekrachtiger aan de onderkant door te roesten. Terugslagklepje kun je makkelijk testen, slangen eraf trekken en gewoon op blazen, er staat een pijltje op voor de doorstroomrichting.

mercedes2623 (0), 15 jaar geleden

waar zit dat ding?

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

In de slang die naar de bekrachtiger loopt, maar misschien is het beter als je er iemand naar laat kijken die er meer verstand van heeft.

mercedes2623 (0), 15 jaar geleden

heb de bekrachtiger gevonden, deze is vorig jaar vernieuwd. ik heb me gisteren avond laten vertellen dat veel via vacuum wordt geregeld in de benz. klopt het dat ook de automatische bak middels vacuum wordt geschakeld? ik ga vanmiddag de slang naar de bekrachtiger controleren. laat weten of het is gelukt.
alvast bedankt

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee, volgens mij wordt de bak bij jouw model altijd elektronisch aangestuurd.

mercedes2623 (0), 15 jaar geleden

oke Toni, bedankt. ik heb gisteren het bewuste slangetje getest. voor de schakelaar waar motor op staat. wanneer de auto van contact af is,stroomt er geen lucht door. als het contact is ingeschakeld stroomt er lucht door. klopt dit? moet deze nu vervangen worden? hoe heet deze schakelaar? het euvel is niet verholpen. ik ga vandaag bougies vervangen en brandstof filter /luchtfilter. volgens het onderhoud boekje ben ik iets te vroeg. Maar ja dan is het in ieder geval gedaan, zijn er nog andere mogelijke oorzaken?

alvast bedankt voor je genomen moeite.

grt jan.

henk.pcc (0), 15 jaar geleden

Heb ongeveer hetzelfde probleem gehad, bleek de luchtmassa-meter te zijn. Kosten rond de 100 euro via internet, iets meer bij de MB dealer. Bij mij heeft het in ieder geval goed geholpen. Succes

mercedes2623 (0), 15 jaar geleden

het euvel is opgelost,vacuumslang vervangen en zoals gezegd een kleine beurt gegeven. echter ik denk toch dat er ergens een E-storing zit,dashboard is compleet uitgevallen.Maar toch, schakelt weer als de beste, en de motor slaat niet meer af. loopt gewoon weer als vanouds. Super! iedereen bedankt voor de info.Heb mijn nieuwe probleem weer op het forum gezet. Ik vind deze site van problem car super. heb tevens een compleet programma aangeschaft waar de tools etc voor een probleem duidelijk omschreven kunnen worden. Ik ben nl een leek.

grt Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.