Mercedes-Benz Sl-Klasse: ontluchten koelsysteem mercedes 450 SL - W107

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4500

Vandaag nieuwe thermostaat gestoken toch denk ik dat er nog lucht op het systeem zit.
Hoe ontlucht ik deze het best ?

johan@cocojori.be

Geplaatst door johan@cocojori.be , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

cor van jaarsveld PRO, 9 jaar geleden

Als je kans ziet een beetje druk op het koelsysteem te zetten, zal op alle hoge plaatsen waar lucht in het systeem zit die lucht door de druk uit het systeem gedreven worden, als je daar een opening maakt naar de buitenlucht. Dus bv een ontluchtingsnippel een stukje losdraaien of een slangklem lossen en met een fitting schroevendraaier wat ruimte maken tussen de slang en de pijp..
Wij zetten soms auto,s met de voorwielen op de brug, om de hoge punten voor te krijgen.. Andersom kan ook.. Lastiger is links of rechts boven zien te krijgen...

Of de Mercedes ook zo lastig te ontluchten was weet ik niet. Bij veel merken was en is het voldoende om de auto warm te rijden met geopende kachelkraan..

johan@cocojori.be, 9 jaar geleden

dank voor de reactie, had volgende reeds gedaan en ziet er momenteel goed uit.
Motor laten draaien met stop van expansivat, is beginnen borrelen en dan terug stop op gezet, rit gedaan met verwarming op en temperatuur blijft goed.

Had nu wel gisteren ook gelezen dat de kleine opening op de thermostaat bovenaan moet zitten, weet je of dit echt een rol speelt ? ik heb daar niet echt op gelet.

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Dient ervoor dat er geen luchtbel voor blijft zitten , maar als hij eenmaal open is geweest en alles is goed doorgestroomd , zal het zo een vaart niet lopen , lekker laten zitten.

johan@cocojori.be, 9 jaar geleden

Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.