Mercedes-Benz Sprinter: P0110 - P2136 - 2137

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2987 - 135kw

Deze auto heeft deze 3 foutcodes continu.
Is een v6. Heeft ook blijkbaar brandstofverlies ter hoogte van de commonrail.
Iemand hiermee al ervaring?

Het betreft gloeibougies en luchttemperatuursensor.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Is er al wat aan gerepareerd? Je moet eerst aan de slag met de foutcodes, dus de problemen oplossen. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn?

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

we hebben de inlaatluchsensor vervangen maar fout blijft

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

luchtfilter niet te erg vervuild.
gr

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarmee is er uitgelezen? Niet merk-specifieke testers hangen soms verklaringen aan een foutcode die niet blijkt te kloppen.
Let wel op ook met de foutcode van de gloeibougies. Er zijn foutcodes bij waardoor er niet geregeneerd kan worden en dat kost dus voortijdig een roetfilter, de foutcodes van de gloeibougies hoort daar zeker bij.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Brainbee...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zal kijken of ik vanmiddag de originele tekst bij deze foutcodes kan opzoeken.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Thx Jarno

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb de verklaringen opgezocht. P2136 en P2137 zijn de van gloeibougies 4 en 5. P0110 hoort ook bij de temperatuursensor, van de inlaatlucht.
Zijn de aangeven gloeibougies ook al vernieuwd? Is de bedrading gecontroleerd /doorgemeten? De motorkabelboom wil weleens doorschuren bij de linker steun van het luchtfilterhuis.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Auto moet nog terug binnenkomen. De inlaatluchtsensor zit toch op het luchtfilterhuis hé? De gloeibougies moeten nog vervangen worden, maar ik ga toch eerst eens in de richting van die kabelboom kijken hoor. Zou dit de zijde zijn van bougies 4 en 5? Daar zit brandstofverlies en we hebben ook een dichting vervangen aan de luchtinlaat.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee, dat is een druksensor. Volg de slang rechts op de intercooler (als je voor de auto staat links dus) richting het blok. Daar zie je een actuator, de drosselklep.De tempvoeler zit vlakbij de drosselklep, er zit een stekker met 2 draden op.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

druksensor vervangen : was beschadigd en 2 gloeibougies vervangen.
Loopt terug als een treintje

Thx manne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.