Mercedes-Benz E-Klasse: p2454 - diesel filter druk sensor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

Deze auto is binnengekomen met het storingslampje aan met bovenvermelde foutcode. Fout gewist en komt momenteel niet terug.
Als ik deze code intik op internet is het navenant het merk "gevaarlijk" om verder te rijden en volgens andere bronnen niet.
Het kan gaan van een slechte zekering tot problemen met de DPF. Auto heeft 176000 km. Klant voelde niks tijdens rijden.
Wat mij bezighoudt is dat volgens Brainbee het gewoon een tijdelijk probleempje was met de druksensor op de brandstoffilter, maar als je de VW codes nakijkt zou er een probleem zijn met de DPF die niet regeneert.

jhl

Geplaatst door jhl PRO , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

JagerAutomotive.nl PRO, 9 jaar geleden

Het is zo dat door bepaalde foutcodes het regenereren niet opgestart wordt. De genoemde foutcode is er daar één van. Je moet dus idd voorzichtig zijn met het zomaar door laten rijden als er een foutcode in de motorecu voorkomt.
Volgens mij is er trouwens een modificatie geweest mbt het brandstoffilter voor deze foutcode.

jhl PRO, 9 jaar geleden

Klant gaat naar dealer waar hij de auto gekocht heeft. We nemen het zekere voor het onzekere.
Auto is maar 1x op onderhoud geweest bij ons.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.