Mercedes-Benz C-klasse 2019: partikelfilter

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 264915, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 115

Het partikel filter of DPF filter wordt niet schoon gebrand. Hij moet dan regenereren. De automaat schakelt dan niet goed meer en blijft dan in de 5e of 6e versnelling hangen. De auto is al drie keer gerepareerd, maar het probleem blijft terugkomen. Ga nu voor de vierde keer naar de dealer om het te laten repareren. Zijn er meerdere Mercedes rijders met dit probleem? Ik zie met belangstelling reacties tegemoet.

Groet, Willem

Willem den Doop

Geplaatst door Willem den Doop , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

Willem den Doop, 1 jaar geleden

Het probleem ligt hoogst waarschijnlijk aan mijn rijstijl. Ik ben een zeer rustige rijder en trek dan ook nooit snel op, rijd bijna nooit sneller dan 100km/u. (Ik rij dan ook gemiddeld 1:18 -1:20.) Dit heeft tot gevolg dat het filter niet warm genoeg wordt en dus niet schoon brandt. Ik ben op gegeven moment rond de 150 gaan rijden en heb een paar keer plankgas opgetrokken. Na een paar keer kwam alles vrij en schakelde de auto weer normaal. Ik denk dat de oplossing is om in de toekomst wat sneller op te trekken en de auto af en toe eens op zijn "donder "te geven. Vooralsnog rijdt en schakelen de auto weer naar behoren.

Groet, Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.