Mercedes-Benz E-Klasse: piepende aandrijfriem

Bouwjaar: 1993

Hallo, ik heb een 200d uit 93,er komt een piepend geluid bij de aandrijfriem weg. Ik heb de riem en de aandrijfrol vervangen. Het piept nog steeds voorin. Nu lees ik op prbl.car. zaken als de alternator en de koppeling van de ventilator en het vervangen van het spanmechanisme en een test met water op de riem etc.
De vraag is hoe kom ik er nu achter wat van deze onderdelen wel of niet goed functioneert. Bv.hoe zie ik of de vrijloop van de alternator wel of niet goed is cq. of het probleem in het spanmechanisme zit of het lager van de ventilator. De auto heeft 310.000 km gedraait.
Bij voorbaat bedankt voor de reactie.
Richard

richie9726

Geplaatst door richie9726 , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

SWONNIE PRO, 15 jaar geleden

spanmechanisme is het vrijwel zeker. vrijloopwiel dynamo heeft deze nog niet.
vr.gr.

MB elegance, 15 jaar geleden

spanmechanisme,deze controleren ;zet een grote schroevendraaier of bandenlichter tussen het motorblok en mechanisme en trek deze iets naar je toe ,als het goed is hoor je dan geen gepiep meer,uiteraard met draaiende motor.

mvg.John

dupl-u-30351-5dd14a14bdbac+snipper, 15 jaar geleden

Riem ontspannen,het stuk waarop de aandrijfrol gemonteerd staat
is gemonteerd op een kogellager die op het blok staat,vermoedelijk zit daar speling op, heb hem zelf al vervangen,het is daarom dat die aandrijfrol scheef staat,en dat
veroorzaakt het piepen.

richie9726, 15 jaar geleden

Manne ik ga alle tips controleren,resultaat horen jullie
zover bedankt Richard

peter1966, 15 jaar geleden

Vorig jaar had ik in die buurt ook een piepend geluid en vroeg me ook af wat het was.
Ik heb toen(bij een NIET draaiende motor) een klein beetje siliconenspray op het asje/lager van de waterpomp gespoten en toen was het piepend geluid weg.Wel de waterpomp vervangen. Geen spray op de multiriem spuiten en werk veilig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.