Mercedes-Benz A-Klasse: piepende ruitenwiser (aandrijving)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdi

Beste probleemoplossers,

Mijn ruitenwisser (ik neem aan aandrijfmechanisme) piept vervelend en ik wil hier eens wat aan doen. Nu is alles lekker verborgen onder kunststof dekdelen. Wat in mijn beste benadering bovenlangs waar de doorvoer ruitenwisser armen doorheen komen. Of onderlangs vanuit het motor compartiment?

Bvd
Jaap

JaapVeld

Geplaatst door JaapVeld (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jos baert (0), 10 jaar geleden

Beste JAAPVELD ,

JE KAN ER BEST BIJ ALS JE DE WEG VOLGT (BOVENLANGS) ZOALS JE DE POLLENFILTER VERVANGT. WISSERSARMS ERAF GROOTE MOEREN ASSEN ERAF , GRIL WEG EN JE KAN GOED BIJ HET RUITENWISSERMECHANIEK KOMEN .BEST IS EENS MET EEN SYLCONE SPRAY OP SPUITEN, WANT OLIE OP NYLON SCHARNIEREN SPUITEN IS NIET AAN TE BEVELEN.
HEB DIT OOK AL EENS VOORGEHAD. KAN OOK AS VAN RUITENWISSERMOTOR ZIJN , DEZE MET OLIE SMEREN. OPGELET OP STAND VAN DE MOTOR AANDRIJVING ALS JE DEZE GEDEMONTEERD HEBT !!

VEEL SUCSES !

JOS UIT W.VL België?

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

teflonspray werkt ook prima smeert meer dan siliconespray.

JaapVeld (0), 10 jaar geleden

Bedankt mannen. Die spray dat lukt wel daar heb ik wel toepasselijks voor. Kunststof zou toch niet zo piepen denk ik dus zal het wel het asje van de motor zijn.

Ik ga het eens even demonteren en zien wat ik tegenkom.

Nogmaals bedank voor jullie info.

Gr Jaap

douk p309 (0), 6 jaar geleden

Hallo Heren,

Ik had last van een zelfde probleem. Mijn ruitenwisser mechaniek piepte ook heving en heb daarom de boel losgehaald zoals hierboven is beschreven en het mechaniek uitgebreid gesmeerd met naaimachine olie (voor plekken waar ik gen dik vet in krijg. en kogellager vet waar mogelijk. Ik heb de oorsprong van de piep kunnen lokaliseren. zie afbeelding (blauw omcirkelt). ik zou dit onderdeel graag willen vervangen gezien deze erg versleten lijkt te zijn. Ik weet alleen niet hoe ik hem eruit kan halen.

heeft iemand enig idee hoe verbinding ''geel omcirkelt'' losgehaald kan worden en waar ik het beste een vervangend onderdeel kan bestellen?

Bij voorbaat dank!

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Het geel omcirkelde deel is een metalen bolletje in een kunststof kom;
Met een grote schroevendraaier ertussen loswrikken.
(kan dus gewoon uit elkaar gedrukt worden, vet erin en daarna weer vast gedrukt met een wateromptang)

Het blauw omcirkelde zit aan de motor en kan je niet los vervangen.
Ik geloof ook niet dat je deze delen los kan kopen en zal wel uitdraaien op een compleet mechaniek.

douk p309 (0), 6 jaar geleden

dank voor je reactie. Ga ik proberen. Motor zit aan de andere kant dus deze kant is alleen een soort lager bus (blauw). Ik wil proberen dit onderdeel dan evt op de sloop te halen.

douwewe (0), 6 jaar geleden

het blauw omcircelde deel is gewoon 1 van de asjes waar de ruitenwissers op gemonteerd zitten
meestal zit hier een springring borgring voor .
deze even verwijderen en je kan de asjes compleet uit de omhuizing halen en ze even grondig schoonmaken
vaak zit er een oring in en komt ondanks dat er toch vocht tussen waardoor de boel gaat roesten en zo doende strak gaat lopen en piepen

douk p309 (0), 6 jaar geleden

Dank voor je bericht. Dus als ik je goed begrijp moet het piepen wel op te lossen zijn door dit onderdeel uit elkaar te halen en goed gangbaar te maken. Ik zal er is mee aan de slag als het weer beter weer wordt :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.