Mercedes-Benz A-Klasse: Binnenverlichting en deursloten aan/uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

Vorige week mijn Mercedes A (model W168) binnen gedaan voor een bandenwissel en een klein onderhoud (met het oog op de autokeuring).

Sinds ik hem terug heb, begint mijn binnenverlichting -tijdens het rijden (en vooral als ik over een oneffenheid op de weg rij)- plotseling te branden om vervolgens na enkele ogenblikken uit te doven.

Tevens gebeurt het dat mijn 4 deursloten kort na elkaar open en dicht gaan tijdens het rijden. (lees: de knopjes van de deuren springen naar boven en beneden)

Ik terug naar de garage... De garagist zegt dat ze niks aan de elektriciteit van de auto hebben gedaan buiten de voorlichten afregelen en een kapot stand/remlicht achteraan vervangen. Vervolgens deelde hij me droogweg mee dat hij geen verstand heeft van elektriciteit en dat ik maar mijn binnenlampje moest uitdraaien. (Samengevat: die garage ziet mij nooit meer terug.)

Wat nu?

Kan het evt. helpen om mijn batterij eens los te koppelen voor enkele minuten? (een "hard reset" zoals bij een pc?)
Kan het aan een zekering liggen?

Ik heb op andere fora/topics iets gelezen over een slechte "deurschakelaar"?
Waar bevindt zich die en hoe kan ik evt. testen of dit de oorzaak is?

Thanks for all the help and advice!

kaniemero

Geplaatst door kaniemero (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

eddyarc (0), 10 jaar geleden

de deurcontakten bevinden zich in de deursloten dit is een microswichs in het slot . Ofwel zijn er draden beschadigd aan de scharnierpunten van uw deuren ofwel is uw deurpomp stuk als je ook zegt dat de deuren tijdens rijden open en sluiten.De meest voorkomende slijtage is de chauffeurs deur omdat die het meeste open en dicht gaat dus kijk dat scharnier punt maar eens na.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.