Mercedes-Benz A-Klasse: hoe raak ik in auto met defekte batterij en defekt deurslot??

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

W169 : deze auto staat al een aantal dagen met defekte batterij blijkbaar. Dus geen "leven te krijgen" in centrale vergrendeling. Op de koop is blijkbaar ook het cilinderslot van de chauffeursdeur defekt want langs daar wil de deur ook niet open. Alvoren de grote middelen boven te halen is mijn vraag of er ergens toegang is tot een "stroompunt" om de booster op te plaatsen? Eventueel bij het openbreken van de motorkap. Hebben er al aan gedacht om de klink van de achterklep er proberen uit te krijgen om daar 12v te kunnen zetten op de bedrading.

Wegenhulp zou al geprobeerd hebben met lange kabel om langs binnenkant de klink open te trekken maar dat lukt volgens eigenaar niet omdat er ook geen stroom is.

Alle tips zijn welkom.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Opmerking : gezien het "delicate" onderwerp, mag er via privébericht geantwoord worden.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

probeer met een lange schroeven draaier bij de + van de startmotor te komen van onderaf zet op de schroevendraaier de startkabel en de - aan massa auto en u kunt u voertuig openen met de afstandsbediening

janh5107 (0) PRO, 10 jaar geleden

of op de dynamo.
grt, j.e

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Al dank voor de tips, bijkomend probleem is dat de auto in kleine garagebox staat met heel weinig been- en bewegingsruimte.................
Wordt vervolgd

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dan wordt het moeilijk, toevallig geen trekhaak eronder met een constante + erop dan kun je daar ook stroom opzetten

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Spijtig genoeg niet Jan. En klant wordt natuurlijk ongeduldig. Hebben er al aan gedacht om kofferslot proberen te demonteren en daar eventueel 12v op te zetten, maar dat gaat ook niet lukken.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

staat hij op de handrem, Kun je er geen krik onder zetten, of bij een berger (sleepdienst) een paarsteun wielen halen die je onder de achterwielen plaatst en zo kan verrollen, hopelijk staat het stuur recht, hij zal er toch uit moeten

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

En is het al opgelost?

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ben er nog niet verder aan geraakt. Klant ging informeren of hij "glasbreuk" heeft bij verzekering, om in het ergste geval de ruit in te kloppen. Dus moeten we effe wachten voor we verder kunnen.

alfons262 (0) PRO, 10 jaar geleden

Heeft hij geen trekhaak met constante +? Kun je daar een druppellaaiertje opzetten.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

En wat denk je dan dan van #8

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik had aan klant gezegd dat ik hem graag heel voorzichtig uit de box wou trekken zodat we een beetje meer beenruimte hebben om een krik onder te zetten.
Hij heeft ondertussen ook dealer opgetrommeld om te komen kijken.
Vandaag meer nieuws waarschijnlijk. Want de ruit inslaag is wel extreem.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Technieker van MB is geweest en heeft auto op tien minuten open gekregen met het sleuteltje, maar wil de "truc" niet zeggen.
Hij heeft tien minuutjes gemorreld met klink en sleutel.
Hou jullie verder op de hoogte.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

In feite komt het erop neer dat je bij alle A en B modellen de deuren enkel open krijgt met het kleine sleuteltje als je de sleutel naar linksdraait, vasthoudt en dat een korte heel krachtige snok aan de klink geeft, waardoor je "mechanisch" de slot ontgrendelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.