Mercedes-Benz A-Klasse: Piep/zoemer

Bouwjaar: 2000

Bij deze auto gaat ca. 6 keer een piep.zoemer over en stopt dan weer. Er gaat niets branden op dashboard. Van de week heel eind gereden, (150 km) en dan is het constant. Nu in de buurt hoor je op dit moment weer niets. Wie weet raad. Is dit uit te lezen?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bennie1060 (0), 18 jaar geleden

Mischien een limit waarschuwing.

arjankempeneers (0) PRO, 18 jaar geleden

Storingscodes uitgelezen (ABS/motormanagement). Allemaal 0600-2/13 etc. CAN communicatieproblemen.
Misschien iemand ervaring hiermee?

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Als meerdere ECU's deze code hebben dan is er een probleem met de Can-Bus die tussen deze systemen loopt. Bij motor/ABS etc. is dat een high-speed bus met 2 draden.
Er zijn 2 mogelijkheden:
1. Elektrisch - draadbreuk, kortsluiting etc.
2. Een ECU die de bus blokkeert door continue te zenden.
De laatste is wat lastiger te vinden. Kontroleer eerst de bedrading vanaf het begin tot aan het eind. Als er ESP op zit dan loopt de bus zelfs minstens door tot de stuurhoekgever.
Als de bedrading goed is demonteer dan de ECU's een voor een en lees continue de storingen uit. Als je de boosdoener verwijdert hebt zullen de codes weg zijn (wel iedere keer codes clearen voor dat je weer opvraagt).

arjankempeneers (0) PRO, 18 jaar geleden

Het probleem is ook dat de storing niet altijd aanwezig is. Trouwens klant merkt totaal niets van de storing. Ik ga eerst nadat de storing zich weer voordoet de codes weer eens uitlezen of het dezelfde storingen weer zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.