Mercedes-Benz Vito: Probleem met verwarming

Bouwjaar: 2004

Eerst en vooral even vermelden dat ik al heel veel problemen gehad heb met deze bestelwagen (CDI115 met airco, is nu 13 maanden oud met 26000km op de teller)
Versnellingsbak stuk geweest, electrische raam aan de passagierskant defect geweest, schuifdeur al een keer of 3 opnieuw moeten laten bijregelen (bleef altijd een stukje openstaan,...)
Maar nu mijn huidig probleem :
Als ik de verwarming opzet (bv stand 3), dan valt deze na ongeveer 20 minuten uit (je hoort de ventilator wel draaien, maar er komt geen warme lucht meer wat niet echt praktisch is als het koud is)
Ook geen koude lucht trouwens, net alsof de verwarmingsroosters gesloten zijn)
Als je de motor terug opnieuw start, dan werkt het soms wel terug, maar ook dan weer stopt de verwarming met blazen na een aantal minuten.
Iemand een idee wat het probleem kan zijn?
Ps : wel heb ik onlangs gemerkt dat er een sensor (denk dat dit een sensor is) loshangt ter hoogte van de linkervoet van de passagierszijde
Staat daar toevallig de verwarmingskachel ofzo?
Zoja, zou mijn probleem te wijten zijn daar deze sensor loshangt?
En weet iemand ook waar deze terug moet geplaatst worden (hangt daar nu maar te bengelen, en heb geen flauw idee waar deze gemonteerd stond)
Alvast bedankt voor de hulp

trinity1980

Geplaatst door trinity1980 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tradie (0), 18 jaar geleden

Is toch nog in garantie?
Ik vermoed dat er een klep zich sluit, bij afzetten sluit die en gaat terug openen bij het starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.