Mercedes-Benz Vito: Deuren

Bouwjaar: 1999

Hey iedereen ,

Zit met een vraagje : De ouders van mijn vriendin rijden met een Vito ,nu het probleem was dat de deur aan de kant van de bestuurder niet meer openging ,niet met de sleutel en niet met de afstandsbediening.Hiervoor brachten ze hun wagen dan een officele Mercedes garage. Toen ze de auto terugkregen vertelden ze in de garage dat de centrale vergrendeling van alle deuren stuk was,dus hadden ze in iedere deur een nieuw gestoken. Top punt van al, de schuifdeur daarvoor wel werkte ,kan nu enkel langs binnen geopend worden + Wanneer je de auto wil sluiten moet je 2 maal de deur sluiten zowel met de sleutel als met de afstandsbediening.Na een eerste "Sluit"-commando openen de deuren weer vanzelf.Pas de 2de keer blijven ze dicht.
Commentaar in de garage : We hebben alles gedaan wat we konden,maar we weten niet wat de oorzaak is. Prijskaartje 2000 Euro !! Ik kan dus gewoon niet geloven dat zoiets mogelijk is en vind dit ongeloofelijk schandalig.
Nu Wil ik er toch graag zelf eens naar kijken . Kan er iemand mij wat tips geven hoe ik er aan begin er waar te zoeken in zon vito, en wie kan er mij elektrische schema's bezorgen ?

jonas2

Geplaatst door jonas2 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk bebben ze de relais van de centrale vergrendeling vervangen door en andere . misschie eeen ander type

AngeloDJ (0), 17 jaar geleden

bij vito is ligt het 9 v/d 10 keer aan de bedrading naar de deuren.... kabelbreuk in het gedeelte wat door de doorvoerhoes naar de deur gaat. Door het open en dicht doen van de deuren!!
zo is aan meestal aan de kabelboom niets te zien maar als je de tape losmaakt komen de gebroken kabels te voorschijn !

het kan ook aan de koper contacten liggen van de schuifdeur... een keer goed opschuuren !

vwfan (5) PRO, 17 jaar geleden

idd 9 van de 10 keer is het de bedrading bij het knikpunt bij de deur en dan meestal bij de linker deur omdat die het meest gebruikt wordt. tape lossnijden en dan bedrading controleren. contacten schuifdeur kan ook. als ik het verhaal lees zit het in de schuifdeur omdat die niet meer werkt met cpv. als hij meet dat er een deur niet dicht zit dan gaat het systeem na commando vergrendelen weer open als teken van er zit een deur niet goed dicht en de 2e keer pakt hij hem wel. dus eerst contacten schuifdeur opschuren anders schuifdeur paneel eraf halen en kijken of stekkers aangesloten zitten of mischien verkeerd om????? maar zal het er met de garage niet bij laten zitten hun moeten het gewoon oplossen je repareert een nauto en dan nog niet goed en dan zeggen jammer voor je. neem aan dat ze hem gecontroleerd hebben!!! ze zijn toch dealer dus moeten ze de oorzaak kunnen vinden.

Roland10244 (0), 17 jaar geleden

Identiek probleem gehad met mijn vito van 1999.Was slot van de achterdeur dat moeilijk sloot door wterinsijpeling afkomstig uit de ruitenwisseras waar het watervan de ruitensproeier doorgaat.
Slot gedemonteerd, goed geolied en teruggeplaatst.probleem was over
De sproeier van de achterruit heb ik afgeschakeld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.