Mercedes-Benz 300: problemen met asd en abs

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3200cc

lampje van asd en abs brand na vervanging van de voorste veren.Heb de auto laten uitlezen bij de mercedes dealer en geeft een fout van de sensor van de achterdifferentieel. Nadat ik tegen hen vertel dat het probleem begonnen is na vervanging van de voorste veren twijfelen ze of er geen sensor aan de voorwielen defekt is die toch die fout geeft van de achterdifferentieel ????? Ik heb de abs sensors proberen door te meten met een ohm meter (heb zelf geen scoop) en krijg links en rechts twee totaal verschillende waarden. Ik denk dat de sensor rechtsvoor niet goed is maar wil eerst zekerheid omdat de sensor 308euro excl btw kost.
Is er misschien iemand die deze auto (mercedes 300 wdb140 ,3200cc bouwjaar 1992) wel deftig kan uitlezen of een ander idee heeft?

M.V.G. Kerkhofs Gert

garage gert

Geplaatst door garage gert (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

welke waardes heb je gemeten
en is de spleet bij de sensor wel aan beide kanten gelijk (krijg je ook verkeerde waarde)

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij ligt de correcte waarde van een abs zender rond de 1.2 Kiloohm, de spleet heeft tijdens het weerstandsmeten geen enkele invloed.

Groeten Marcel

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

met weerstand meten heeft het geen enkele invloed, inderdaad
maar wel als de sensor een spanning maakt (dan zal dit verschillen)

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Gert,

in Maarheeze NL zit een Mercedes specialist. Die leest hem wel ff uit als je in de buurt woont...?? Als je gegevens of adres wil hebben hoor ik het wel.

Gr. Roel

garage gert (0) PRO, 11 jaar geleden

was toch nog een sensor die niet goed was
probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.