Mercedes-Benz C220D: Ramen gaan niet meer automatisch toe

Bouwjaar: 1995

Hallo,


Heb een Mercedes C220D van 1995.
Ramen gaan niet meer automatisch toe. Heb de alom bekende procedure geprobeerd (reeds meerdere malen op deze site verschenen...)
Om het raam naar boven te doen, heb ik slechts 1 stand. Om naar beneden te doen 2 standen. Dit zowel bij het linkse als het rechtse raam. Dit lijk dus omgekeerd te zijn met hetgeen meestal beschreven.
Enig idee hoe deze ramen te 'calibreren'?

Bedankt.

Christian1698

Geplaatst door Christian1698 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 19 jaar geleden

Ramen sluiten met de schakelaar en 10 seconden vasthouden in deze stand.
De raamsluitmodule is dan weer geprogrammeerd.
De standen 2 omlaag en 1 omhoog klopt wel.

mvg,
Hans.

Hans4040 (335) PRO, 19 jaar geleden

En?
Hoe is het nu met de ramen?

Hans.

Christian1698 (0), 19 jaar geleden

Hans,

Allereerst bedankt voor de snelle reactie.

Toch schijnt het niet te werken bij mij.

Na ongeveer 10 seconden hoor ik een 'klik' uit het portier komen, na 3 seconden gevolgd door een andere klik. Tussen de 2 kliks kan ik het raam niet meer bewegen. Dit lijkt op een thermische beveiliging van het aandrijfmotortje (?), temeer omdat het 'klik' interval verkort naarmate men kort achtereen probeert.
Hetzelfde hoor je als je de knop ingedrukt houdt geduren pakweg 2 minuten. Hoor je steeds 2 'klikken' die korter opeenvolgen naarmate de tijd verstrijkt. (motortje loopt sneller en sneller warm (?) omdat het geen tijd heeft om af te koelen)
Dit fenomeen is waar te nemen bij beide ramen vooraan.

De '10 seconden' regel schijnt hier dus niet te werken.
Let wel : Vroeger werkte het wel. Het raam ging toen automatisch naar beneden bij het indrukken in 2de stand. Nu is er geen verschil tussen stand 1 & 2 in het naar beneden doen van het raam.

Nog suggesties ?


Christian.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Schakelaar unit defect, deze gaan vaak stuk

Christian1698 (0), 19 jaar geleden

Is dit de bedieningsschakelaar van de ramen of is dit een eindeloopcontact ergens in de deur ? Waar bevindt de unit zich ongeveer ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.