Mercedes-Benz 190: Ratelend / Klepperend geluid

Bouwjaar: 1986

Ik ben in het bezit van een Mercedes Benz 190 bwj 1986
2.0 bezine, km-stand 150000

Tijdens het accellereren hoor ik nu al enkele dagen een ratelend / klepperend geluid, dus als ik vanuit stilstand optrek en het toerental loopt op, begin je dat geluid te horen. Hetzelfde van de 2e naar de 3e alsook 3e naar de 4e versnelling. Houd ik in de hoogste versnelling (4-gang) het toerental gelijk, is het geluid er niet meer, althans zodanig afgenomen dat ik het in elk geval niet meer hoor.
Is hier sprake van slijtage of van afstelling van motoronderdelen?

Frans

Benz190

Geplaatst door Benz190 (20) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb er een met dezelfde klacht en die heeft een kantelende zuiger,echter met 345.000 km,denk dat jij het daar ook kunt/moet zoeken....[ook qua km's....]

Benz190 (20), 19 jaar geleden

In de hoop dat het probleem blijvend opgelost is, bleek dat de spanrol van de distributieketting was losgeraakt. Nadat de ketting weer bijgespannen was en de spanrol opnieuw was vastgezet, heb ik het ratelend/klepperend geluid niet meer gehoord. Kennelijk was dit de oorzaak van mijn klacht, immers sindsdien is het geluid, zoals ik dit in mijn klacht omschreven had, niet meer hoorbaar geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.