Mercedes-Benz 190: Remdruk valt regelmatig weg op snelweg, geen ABS

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 190e 2.0 eerste type

Mercedes 190e 2.0 uit 3-1984 eerste type motor met V-snaar.

Soms bij het rijden op de snelweg valt de remdruk bijna volledig weg, bij een snelheid onder de ca. 30 km/h na 2 keer trappen is de druk volledig terug, rempedaal is dan ook echt hard.

Auto heeft 10 jaar stil gestaan en is daarom een half jaar geleden veel vernieuwd zoals, schijven en blokken voor en achter, remleidingen, complete wielophanging voor dus complete veerpoten met remmerij en pas ook de koppelingscilinder aan het pedaal i.v.m. lekkage.

In de bebouwde kom en buitenwegen komt dit probleem niet voor, alleen op de snelweg en dan ook bij lagere snelheden (afremmen).

Er zit geen ABS systeem op deze auto.

Ik denk aan de hoofdremcilinder, maar begrijp niet hoe dit alleen op de snelweg kan gebeuren.

Ik weet niet wanneer de remvloeistof is vervangen, zou dit kunnen bijdragen aan de storing? Pedaal is echt hard en remt voortreffelijk...

Hopelijk heeft iemand een oplossing, want is best gevaarlijk rijden op deze manier.

Alvast bedankt voor de moeite!

mvg
Edwin

Edwin500sl

Geplaatst door Edwin500sl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

een ingeving



hoofdrempomp door lang buiten gebruik te staan en dan tempertuur autobaan langere rit goed warm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.