Mercedes-Benz C 200: Remlicht flikkert

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

Het derde remlicht flikkert soms continu, doch onregelmatig tijdens rijden of stilstand.
Vermoed dat het linkse en rechtse remlichten mee willen aan gaan, maar net iets trager reageren als het derde remlicht...??
Dit als het rempedaal niet bediend word. Het pedaal komt volledig terug. Ik hoor een microswitch bij licht aandrukken.
Aan de pedaalzijde vind ik echter geen contact. In het motorcompartimet zit 1 stekker op de hoofdremcilinder voor de remdruk en 2 stekkers op de rembekrachtiger.
Hoe je bij die laatste moet komen is mij echter niet duidelijk het is enorm smal!
Wat kan de oorzaak zijn, welk contact zou het desgevallend zijn?

Luc

Geplaatst door Luc (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Luc (0), 7 jaar geleden

Naar onze officieele garage gebeld met de vraag wat een remlichtcontact kost om eventueel alvast te bestellen. Enkele zinnen later...en na ook nog eens iemand anders aan de lijn gekregen te hebben, zou het volgens hun het derde remlicht stuk zijn (150euro).
-/ Dan zelf maar het derde remlicht gecontroleerd dit is 2 draads aangesloten en is volledig van kunststof, >>>kan dus onmogelijk gaan flikkeren terwijl het pedaal niet ingedrukt word, lees geen spanning krijgt. Geweldige (misleidende en kostelijke?) tip, voor mensen met zoveel kennis!
-/ Ben ook 99% zeker dat de normale remlichten een fractie later aangaan als het derde remlicht (omdat het gloeilampen zijn?) en daarom niet mee flikkeren.
-/ Eén stekker van de rembekrachtiging kunnen losmaken,>> > remlichten werken nog maar je moet veel harder op de pedaal drukken., als de motor draait is het terug normaal, maar kan de automaat niet uit P krijgen. Ook melding "ESP defect, garage opzoeken"
-/ Ondertussen heb ik een relais horen ratelen/tikken als het remlicht flikkerd, bij normaal remmen hoor je dit niet! Heb het nog niet kunnen lokaliseren.
-/ Het is duidelijk dat het niet zomaar één remcontactje is dat de remlichten aandoet, maar mogelijk zelf een microprocessor...od de ESP ??

Iemand een goede tip?

Luc (0), 7 jaar geleden

Ik vermoed dat het ESP ook het remlicht kan aanschakelen.
Weet iemand waar het ESP zit, zit dit bij in de ABS?

Luc (0), 7 jaar geleden

Bijzonder weinig reacties hier! Ben wellicht weer de enige met dit probleem.
DENK dat het na het resetten van de foutcodes niet meer is voorgekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.