Mercedes-Benz 200: richting aanwijzer schakerlaar v.v. c200 wdb203 bj 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

waar dient rode blokeer sleutel geplaats te worden bij vervangen r.a.w. schakelaar
c 200 2002
en waar eventueel nog meer op te letten accu los i.v.m. airbag of beter niet?
graag wat info

dank marinus

rinko

Geplaatst door rinko (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

De blokkeersleutel kun je niet gebruiken bij de 203 (die moet bij de 169 en 245 in de stuurhoeksensor), gewoon zelf goed opletten dat je de stuurhoeksensor niet teveel verdraait. Verder mag je de boel alleen loshalen als de wielen recht staan. Accu zou ik niet loshalen, met de airbag gebeurt niks en bij het loshalen van de accukabel wil er nog weleens een sam-fond sneuvelen door de piekspanning. Verder goed opletten bij het terug in elkaar zetten op die zwarte plastic ring achterop de MRM dat die goed in de uitsparing valt.

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

nog een kleine aanvulling de gele en groene airbag stekker zitten geborgd met een klein palletje wat dwars op de stekker staat die moet je eerst omhoog wippen met een fittingschroevendraaier anders komt stekker niet los als dit palletje omhoog staat kun je stekker los trekken bij monteren natuurlijk weer indrukken. Let er goed op dat als je het stuur los neemt (vooraf markeren op de astap en stuur ) tijdens het doorvoeren van de kabels door het stuur de stuurhoesensor niet meedraait of lostrekt. Je kan met tape de stuurhoeksensor tijdelijk vasttapen zodat ie niet per ongeluk kan draaien. De kolom unit zit vast aan de onderzijde van de stuurkap (gaatje recht vlak bij stuur) met een inbus die moet volledig los draaien tot dat je geen draaiweerstand meer voelt, dan krachtig omhoog trekken blijft nogal eens hangen aan de inbus bout.

rinko (0), 16 jaar geleden

alle bedankt voor de info ga een dezer dagen een poging ondernemen
meld de afloop hier nog wel

gr marinus

rinko (0), 16 jaar geleden

[quote=rinko]alle bedankt voor de info ga een dezer dagen een poging ondernemen
meld de afloop hier nog wel

gr marinus[/quote]
nog even een kleine aanvulling schakelaar inmiddels vervangen
ter aanvulling rode blokkeer sleutel voor stuur sensor paste wel bij dit type
en het verwijderen van de stuur console gaf het meeste problemen met de
zwarte inwendige nokken 4 stuks die om de stuurstang klemmen de inbus was
geen enkel obstakel

nog maals dank en groet marinus

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan kloppen ja, had er toevallig vorige week ook 1 waar de blokkeersleutel wel in paste, gewoon helemaal hetzelfde als de a(169) en b(245) veel makkelijker dan de meeste c-klasses. Zal wel bouwjaarafhankelijk zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.