Mercedes-Benz 200: marcedes E 200

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000cc

Ik wil de voorremmen van mijn auto vernieuwen. Volgens de garage kan je dat niet als particulier vervangen omdat eventueel de computer zal reageren de motor niet zal starten of stationair blijft draaien. Nu heb ik mijn voorwiel afgenomen en zie dat één van de remblokken electrisch verbonden is . Wanneer ik de draad doorknipt is het een kortsluiting dat ik maak dus net hetzelfde alsof de remblokken versleten zijn. De motor valt toch niet stil als de remblokken versleten zijn. Dus mijn vraag kan ik zonder problemen mijn remmen toch vervangen? Ik heb vroeger altijd zelf de remmen vervangen van vorige types.

drareg

Geplaatst door drareg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

J.L. Tuning (0), 16 jaar geleden

dit is volgens mij gewoon een remblokindicator, en naar mijn weten zal de motor niet stil vallen, enkel zal er een lampje gaan branden op het dashboard dat de remblokken op zijn

maar zit er op de nieuwe remblokken geen stekker of draad dan?

drareg (0), 16 jaar geleden

Er zit een draad aan de nieuwe remblokken dat is het probleem niet maar een andere vraag heb jij zelf al eens de remblokken van een nieuwe mercedes vervangen?

J.L. Tuning (0), 16 jaar geleden

[quote=drareg]maar een andere vraag heb jij zelf al eens de remblokken van een nieuwe mercedes vervangen?[/quote]
nee heb ik inderdaad nog niet gedaan, maar logischerwijs kwam ik vanuit ervaring op dat antwoord, correct me i'f i'm wrong, er zijn hier zat mensen (proffesionals) die misschien WEL een andere oplossing hebben

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch voorzichtig zijn, bij enkele types kun je toch voor verrassingen komen te staan.
Het systeem moet dan (voor reparatie) eerst uitgeschakeld worden.
Staat wel het een en ander bij proffesionals over dit onderwerp.
Dit eerst goed lezen.
Oiram

Harry4233 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kun je niet zelf eigenlijk bij een 2005 zonder de juiste software

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, moet je naar mijn mening niet zelf aan beginnen. (voor andermans meningen even zoeken op SBC) Het remsysteem op jouw auto bewaart de remvloeistof onder hoge druk en kan uit zichzelf de remmen aandrukken, zit je daar net met je vingers tussen of heb je de klauw net loshangen als dat gebeurt kunnen de gevolgen erg groot zijn. De dealer schakelt het remsysteem uit voor ze hier aan beginnen, zo duur zijn ze ook weer niet en wil je persé imitatie remdelen gebruiken kun je deze zelfs meenemen en door hun laten monteren. Bij mercedes zijn dit soort dingen zeker niet duur en deze weg is een stuk veiliger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.