Mercedes-Benz 190: Ruitenwisser intervalstand. Begint ongevraagd te werken!

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

Sinds enkele dagen, nadat ik een platte batterij had gehad, begint de ruitenwisser te werken nadat ik de motor gestart heb. Interval. De schakelaar staat UIT. Nu gaat het even beter, maar het is onrijdbaar, als de ruitenwisser werkt op een droge ruit. Iedereen verklaart je gek. Je kan toch niet constant sproeien? De ruitenwisser werkt prima als je'm echt op intervalstand zet. Of op normaal , of op snel. Als je sproeit gaat hij even snel om dan terug te intervallen. Olé!

hugoa55

Geplaatst door hugoa55 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hugoa55 (0), 13 jaar geleden

Hoi, sorrry voor laattijdige reactie; Het Probleem van de ruitenwisser is opgelost. Ik heb het staafje onder de wisser gesmeerd. Om dit te zien moet je de wisser stilzetten als hij in het midden van de ruit is. Ergens op deze site had ik gelezen dat dat helpt, omdat de wisser op een soort "uit" contact moet komen. Dit is een koperen plaatje met een bolletje ergens in de (wisser)motor. Als het mechanisme niet gesmeerd is , geraakt de wisser niet meer tot aan het contact. En dan weet hij niet dat hij "uit" staat,...
Klopt dit? Bij mij helpt het. Geen kuren meer die wissermotor! Als dank heb ik er een nieuwe wiswasrubber opgezet.
Dank jullie, en deze site.
HUGO

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.