Mercedes-Benz C-Klasse 2003: Ruitenwisser sproeier-installatie werkt pas na 3 x op knop drukk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

Als ik de sproei-installatie van de ruitenwisser wil gebruiken, dan werkt deze pas na drie keer op de knop drukken. Dat is altijd zo, behalve als je kort na elkaar de sproeier-installatie gebruikt. Ik denk zelf dat er een terugslagklepje lekt, waardoor steeds de hele slang weer vol moet worden gepompt.
Mijn vraag is: is er inderdaad zo'n klepje (of zit die in de sproeiermotor ingebouwd?) en zo ja, waar kan ik die vinden?
Als mijn inschatting niet juist is, wat kan dan de fout zijn?

Bij voorbaat dank voor het meedenken!

HamsM

Geplaatst door HamsM (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Hans je zit goed . Merc. is een van de weinige die daarbij verwarming gebruikt. Het water loopt gewoon terug . Ik dacht dt hij onder de bekleding van de motorkap zit dichtbij de sproeiers.

HamsM (0), 13 jaar geleden

Punt,
Bedankt voor je reactie, aanstaande weekend zal ik eens (letterlijk) onder de motorkap kijken en zal laten weten wat de uitkomst is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.