Mercedes-Benz S-Klasse: S320 cdi gaat in noodloop

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3222

Hallo ,

Kan iemand mij helpen met mijn probleem. Ik heb namelijk een S320 CDI uit bj 2000, Als de auto koud is of in ieder geval langer dan 6 uur ongeveer heeft stilgestaan en ik start de auto gaat hij ongeveer binnen 5 a 6 minuten in noodloop en verliest hij enorme kracht als ik gas geef dan merk je dat ie bijna niet vooruit komt, als ik ik door blijf gas geven gaat ie gigantisch veel rook uitstoten via de uitlaat. Ik heb al 2 keer een luchtmassameter vervangen want als ik hem laat uitlezen geeft ie als storing de luchtmassameter p0100 aan, maar dit heeft niet geholpen helaas. Als ik dan weer even de auto uitzet en opnieuw start dan is er niks aan de hand en heb ik weer volle vermogen en dus de hele dag zonder problemen totdat ik weer de volgende dag een koude motor heb. Kan iemand mij advies geven wat het wel zou kunnen zijn.


graag hulp van mensen die ook zoiets hebben meegemaakt of mensen met ervaringen

eagle023

Geplaatst door eagle023 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer het kleppen systeem in het inlaatspruitstuk of die werken --of-- het verbindingslatje niet van een der kleppen is gevallen ( bij uitlezen geeft die dan meestal ook luchtmassameter aan ) de egr klep ??? optie --het kleppensysteem bij een koude motor eens aansturen met stardiagnose (zich bij koud worden misschien klemmen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.