Mercedes-Benz Vito: schakelen bij warm weer

Bouwjaar: 1998

Beste mensen

ik ging zondag en stukkie rijden met mijn vito 110d.
ik kreeg hem moeilijk tot zeer moeilijk in zijn versnelling.
alsof ie niet erin ging, als ik dan mijn koppeling iets op liet komen dan schoot ie er met het bekende tanden poetsende geluid erin. of ik moest em in zijn vrij zetten en opnieuw de koppeling in trappen en dat 5/6 keer om hem in zijn versnelling te krijgen.nou reed ik vandaag naar mijn werk en toen ik een kwartiertje had gereden ging ie weer moeilijk doen.
denk zelf dat er iets door de warmte uitzet omdat het zondag natuurlijk warm geweest, en als je een tijdje rijd word het ook warm onder de motorkap.
Wie O Wie kan Mij Vertellen Wat Er Mis of Misschien kapot is en Of het ernstige gevolgen voor andere onderdelen heeft.

M.V.G
Ronald Vos

ronald10375

Geplaatst door ronald10375 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat de drukgroep verzwakt is en de koppelingsplaat flink versleten is. Gewoon nieuwe kopplelingsplaat, drukgroep en druklager monteren,mvg.

ronald10375 (0), 19 jaar geleden

maar hoe komt het dan dat het schakelen met warm weer zo klote gaat en dat er met deze temperaturen bijna niks van te merken is.
ronald

vetsmelter (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk zijn het toch de schakelkabels, dit i.v.m. temperatuur, de buitenkabels gaan in de loop van de tijd smelten, doordat ze te dicht langs de turbo lopen, waardoor de binnenkabel steeds stroever gaat en als deze dan een beetje warmer word zit hij bijna vast. dus nieuwe schakelkabels monteren. 87 euro p.st. bij de dealer

spanbandje (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan ook het toplager zijn van de priceas die kapot aan het gaan is dan blijft de priceas draaien en schakeld de bak slecht in de versnelling, en als hij uitgezet is loopt hij misschien vrij.

Yannick12367 (0), 19 jaar geleden

Hoi Ronals, als ik het zo lees heb ik precies hetzelfde probleem> zie mijn vraag geplaatst op 14 mei. Zijn je problemen al opgelost? Zou je me kunnen vertellen wat het nu uiteindelijk was? Alvast bedankt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.