Mercedes-Benz Clk: Schema airco schakeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Heeft er iemand een schema van de airco , voordat ik mij in het diepe stort.

Het probleem bij deze Mercedes (Cabrio) is het volgende.
Gisteren vroeg mijn buurman om de airco na te kijken, de bediening van de airco kan zowel handmatig of op "auto" gezet worden en is een dual gescheiden regeling.
Maar heeft me ook laten weten dat de auto van de winter niet goed warmde ?

Als de stand auto wordt gekozen, gaat het indicatielampje in de knop branden, zo ook de knop AC en regelt de kachel blower zijn blaas functie en de airco doet de rest.
Zover zo goed.
Maar als de airco handmatig wordt bedient, moet de ventilator stand minsten op 1 staan, (dat klopt) en de AC knop ingedrukt controle lampje brandt, airco werkt.

Wat nu, als ik de airco uitschakel (AC knop), blijft de (condensor)ventilator draaien, die stopt pas als de kachelblower op 0 wordt gezet en stopt ook de airco met werken, de buurman beweerd dat dit normaal is, ik heb hem gezegd nee das niet normaal ? want dit betekent dat de airco gewoon door blijft werken ook als die uit is.
Ik heb het hem laten zien middels de manometers, dat de druk het zelfde blijft bij uitgeschakelde airco en ook merkbaar is aan de koude lucht die wordt uitgeblazen.

Met dit merkbaar verschijnsel, is de buurman naar de dealer gereden, en verklaarde mij dat de dealer gezegd heeft dat de (condensor)ventilator altijd draait op handmatige bediening en stopt pas als de kachelblower op 0 wordt gezet.
Dealer kon wel bevestigen dat de thermostaat kapot was, gezien er niet voldoende warmte werd geproduceerd ?

Waarop ik weer heb ingehaakt, kan ook niet de airco blijft werken !! Dus de kachel naar 26 graden gedraaid, er komt er gewoon lauwe lucht uit.

TheoStek

Geplaatst door TheoStek (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem is opgelost, condensorventilator blijft inderdaad door draaien als de airco wordt uit gezet.
Ben vandaag zelf naar de dealer gereden, inzake onduidelijke info... de dealer had wel de juiste info door gegeven aan de buurman, maar die heeft het verkeerd over gebracht.
De oplossing houd ik voorlopig voor mezelf, door de enorme input die werd geplaatst..

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Ow, wat een zure reactie toch weer. Niet iedereen zit 24 per dag op forums e.d. te kijken!! Er moet ook gewoon gewerkt worden door sommige mensen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.