Mercedes-Benz C-Klasse: schrapend geluid

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,

Bij stationair draaiende motor komt er een schrapend, metaalachtig geluid vanaf de voorzijde van de motor (in de buurt van de ventilator). Bij een beetje (stationair) gasgeven neemt het geluid toe. Tijdens het rijden is het weg.
Nu is intussen in de garage het lagertje van de 'hulppoelie' vervangen omdat men dacht dat daar de kwaal zat. Niks geholpen. Suggestie is nu de waterpomp te vervangen. Iemand anders opperde weer het dempertje dat daar aan het blok is bevestigd te vervangen maar dat is volgens mij alleen maar een gasdempertje dat nooit een dergelijk geluid kan produceren.
Alvorens proefondervindelijk alles te vervangen: heeft iemand hier herkenning van het probleem of een suggestie?

Nog een andere naw simpelere vraag: de deurspeakers van de 202, zijn die eenvoudig vanaf de voorzijde te vervangen of moet de deurbekleding worden losgehaald? Ik hoorde dat het een minder gangbare maat speaker is, klopt dat?

Alvast bedankt voor het meedenken,
Jan.

Chorea

Geplaatst door Chorea (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

komt het schrapend geluid niet van de airco poelie?
Of haal de multieriem er even af en start de motor, als het schrapend geluid dan niet hoorbaar is , ligt het aan een poelie.
Zonder multieriem kun je de poelies met de hand draaien om te voelen of er een zwaar draaid of ruimte heeft.
Wat de speakers betreft: de deurbekleding moet er af.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.