Mercedes-Benz 230: Slecht lopen na koude start

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230 Carburateur

Zowel op benzine als op gas loopt de auto in de opwarmfase beroerd stationair, gas moet erop blijven anders slaat ie bijna af.
Voelt alsof ie verzuipt, of te weinig toeren maakt, bij optrekken houdt hij soms in en de uitlaat ploft.
Betreft een carburateur Stromberg 175 CDT met werkende automatische choke.
Gecheckt zijn: valse lucht, electronica, membraam etc.
Eenmaal warm loopt de motor zeer mooi, stationair soms een klein schokje.
Omdat het ook op lpg voorkomt sluit ik de brandstof verrijking uit, wel gaat de auto beter lopen als ik de luchttoevoer iets afsluit.

Limited 97

Geplaatst door Limited 97 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo Je zegt zelf al als ik de luchttoevoer iets afsluit dan gaat hij beter lopen, ik denk dan je hand op de carburateur?
als dit zo is creeer je brandstof verrijking door minder lucht toe te laten, ik zou toch als de motor koud is even op inlaatspruitstuk lekage zoeken, als de motor loopt, wel even een emmer water erbij , met remmen reiniger langs het inlaattraject spuiten als er ergens een lek is zal de motor anders gaan lopen omdat er een brandbaar mengsel opgezogen wordt. ook kun je de rembekrachtiger onderdrukslang even afpluggen om te controleren of de motor daar geen valse lucht zuigt.
succes Marcel.

Limited 97 (0), 14 jaar geleden

Was inderdaad valse lucht, spruitstuk (in/uit) was krom en sloot niet meer goed aan.
Laten vlakken en opnieuw gemonteerd, probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.