Mercedes-Benz A-Klasse: slecht lopen na vernieuwen starterkrans

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal daar in Nederland.Wij hebben hier een probleem met een Merc A160 automaat. We hebben de starterkrans vernieuwd(met origineel exemplaar), en nu is de klant terug gekomen want de auto loopt op 2 cylinders.Als je hem afzet en weer start loopt ie weer goed. Totdat je gaat rijden en flink optrekt, dan loopt ie weer op 2 cylinders. We hebben het systeem uitgelezen met onze KTS520 en ik heb de volgende codes:0300 03((failure for cylinders 2&3,(fout in cylinders 2&3) en code:0335 04(Adaption for crankshaft wheel, aanpassing/afstelling voor krukasring) Ik heb (tegen beter weten in) de krukassensor vernieuwd,maar dat heeft het probleem niet opgelost.Weet iemand wat er aan de hand is? Volgens mijn leverancier en enkele collegas met wie ik gesproken heb, moet je de starterkrans zo kunnen vervangen en hoeft er niets aangepast te worden in het motormanagement.En het is ook eigenlijk onmogelijk(normaal gesproken) om de starterkrans er verkeerd op te zetten, want het heeft een locatie pin.
Groeten vanuit Nieuw Zeeland
John Gijsbers

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou het krukas singaal even meten met een scoop, dan zie je gelijk of er geen fouten in zitten, het vliegwiel heeft meestal een paspen maar de starterkrans, zit die er niet op gekrompem, of is dit een geheel en waar zitten de merkpunten voor de halsensor op de krans of het vliegwiel, er is bij GMTOwel een een auto geweest waar ze het vliegwiel per ongeluk hebben laten vallen bij montage, daar zat een iets vervormde kant aan daar ging de motor van in noodloop, singaal was op de scoop ook niet goed, dus advies meten met de scoop.

succes Marcel.

John5720 (0) PRO, 14 jaar geleden

We hebben de auto uiteindelijk naar de dealer gebracht. Die hebben de zender ingeleerd/aangepast en de auto loopt weer zoals het hoord! Waarom dit nodig was weet ik nog steeds niet! Iedereen vertelt me dat je ze normaal gesproken niet hoeft aan te passen!(Het koste meer dan NZ$200.00!)
Groeten John G

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.